Reis naar OOstenrijk

Plaats hier je mooie reisverhalen
peter n.d.
Berichten: 1260
Lid geworden op: 22 mar 2014, 20:31
Type Goldwing: GL1800

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door peter n.d. » 05 jun 2015, 10:15

Beste forumrijders , het vervolg = Ons avondeten was weer lekker = een soepje met hele veel groenten erin , hoofdgerecht was gepaneerde kip met frietjes , en het toetje was ditmaal een stuk appeltaart met slagroom en een bol ijs . Na dit alles verlaten we de tafel en zetten we ons aan de bar . Om 22 uur besluiten we onze kamer op te zoeken . We kijken naar het weerbericht = weer regen voor morgen ( donderdag ) , vrijdag iets droger en weer wat warmer , zaterdag daartegen weer veel regen en ook dalen de tempratuur weer , zodat boven de 1000meter ook weer sneeuw valt . We besluiten om morgenavond onze zakken te vullen en om vrijdag naar huis te rijden . Donderdag morgen , we kijken naar buiten en de regen valt weer uit de hemel , ook de wind is sterk toegenomen . Op de hogere delen , van de berg , zien we dat er vannacht sneeuw is gevallen . Na het onbijt gaat iets minder regen en we besluiten om een wandeling te doen naar het dorp .We bezoeken het kerkje , de plaatselijke toeristendienst , en keren weer naar het hotel . Het houd op met te regenen en we doen onze motorkledij aan . In Kaprun bezoeken we het oldtimermuseum ( had ik thuis op de computer opgezocht ) dat zich in de ondergrondse garage van een hotel zich bevindt . Een pareltje voor wie van retro houdt = oude BMW, motoren , Norton, Zundap , en nog enkele andere merken ( nee geen Honda of andere Japanse merken ) staan boven de auto's . Ford , Volkswagen , BMW , Warburgs , Porsche , Heinkel , Opel , Citroen , Renault, jeeps , tractoren en merken van lang vervlogen tijd vind je er in de beste staat weer . Het lijkt wel of sommige nooit gereden hebben en rechtstreeks van de fabriek naar hier zijn gebracht . Na het bezoek rijden we weer richting hotel , de regen zorgt er weer voor dat we het rijden voor vandaag opschorten ) . In onze kamer worden onze reiszakken al gevuld . Ons laatste avondmaal bestond uit = Een heerlijke soep , gegrild vlees ( worst , kalkoen , biefstuk ) met natuurlijk voor de Belgen : frietjes , en zelfgebakken taart met koffie . Onze Duitse vrienden hebben ook besloten om twee dagen eerder te vertrekken . Ze rijden in 2 dagen naar huis en kunnen alleen binnendoor rijden ( kortste route voor hun ) E-mail adressen worden uitgewisseld en we beloven van contact te houden . misschien zitten er volgend jaar wel een reisje richting Dresden ( dit is niet ver van de woonplaats van onze Duitse vrienden ) erin . We drinken nog wat en maken er nog een geweldige avond van . Om middernacht rekenen we onze drank af en gaan we naar bed. :mrgreen: Groeten Peter n.d. :wink:

Gebruikersavatar
KingEdwin
GL 1800 rijder
Berichten: 253
Lid geworden op: 19 sep 2010, 11:32
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Westmaas

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door KingEdwin » 05 jun 2015, 11:34

Peter,

prachtig verslag! Jammer van de vele regen.
Heb je ook nog een paar foto's om ons te laten zien, of was je camera niet geheel waterdicht :)?
Gr,
Edwin

Beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan dan spijt hebben van iets dat je niet hebt gedaan.
mijn GW site mijn luchtvaart site


Voorheen: GW1500SE, VF1100S (V65 Sabre), VF750S (V45 Sabre), CBX55FII, CX500.

peter n.d.
Berichten: 1260
Lid geworden op: 22 mar 2014, 20:31
Type Goldwing: GL1800

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door peter n.d. » 07 jun 2015, 21:31

Beste King Edwin en andere forumrijders , door een misverstand had ik noch mijn schoonvader Willy een fototoestel bij , de ene dacht de andere wel een fototoestel bijhad . De rit vrijdags naar huis liep van een leien dakje . Na het onbijt , samen met ons Duitse vrienden , namen we afscheid van elkaar en ook van de dochter van de hoteleigenaar . Ze zei : Tot volgend jaar dan maar weer en dan misschien met beter weer . Ik zei daarop : Volgend jaar dat gaat niet lukken het zal misschien voor binnen 2 jaar zijn ( een mens moet soms lastige en moeilijke keuze maken . Daar het regende hadden we ons regenpak aangetrokken . We verlieten het hotel rond 8.30uur en namen dezelfde weg terug zoals we de week tevoren hadden afgelegd .Net over de grens kwam de zon al eens piepen en werd het steeds warmer en leuker om te rijden ( het wegdek werd stilaan droger , en de tempratuur klom tot een aangename 20graden ) . Tijdens onze eerste stop , om mens en machine van de nodige vloeistoffen te voorzien , verdwijnt de regenkledij in de koffers en word van de ganse dag niet meer te voorschijn gehaald . Waren rond 20.30uur thuis , zonder kleerscheuren of averij , en hadden weer966 km afgelegd . Het weer was spijtig genoeg de grote spelbreker , maar we hebben toch veel mooie dingen gezien , andere waren minder fraaie maar wel leerzaam . Het hotel is zeker een aanrader ( enige minpuntje is dat de motor moet buitenslapen ) , eten zeer goed en netjes verzorgd , kamers fijn en zeer net ( kleerkast , 2 nachttafels , een douche en toilet en natuurlijk een bed . ook beschikt het hotel over een droogkamer om natte kledij te laten drogen en over een Sauna . Zodat was dat het reisverslag van ons Oostenrijkse week . :mrgreen: Groeten peter n.d. :wink:

Online
Gebruikersavatar
De Motormuis
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 4767
Lid geworden op: 02 dec 2011, 00:05
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Geldrop. Noord Brabant.

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door De Motormuis » 07 jun 2015, 22:01

Peter,
Het was weer een mooi reisverslag.
En jullie hebben dan toch een leuke
vakantie gehad. Heel jammer dat het weer de grote spelbreker
soms was. Maar dat heb je helaas niet in de hand.
Je hebt toch weer van alles gezien en weer een leuk aantal
kilometers gereden samen.Wie weet volgende keer de hele
vakantie alleen maar mooi weer.
Groeten,
Wil.Een Goldwing rijder is een blijde rijder.

Wat wordt het toch mooi met al die GOLDWINGS op de weg.

HET IS EEN GROENE MET 6 CYLINDERS EN TWEE ANTENNE'S.

Gebruikersavatar
tumtrans
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 356
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:38
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Ingen

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door tumtrans » 07 jun 2015, 22:07

Leuk verslag peter! Met plezier gelezen. :D
If you live by the sword, you will die by the sword.
-------------------------------------------------------
Kawasaki XII voyager bj1988 (2011-2014)
Goldwing 1500 se bj 1995 (2014-heden)

peter n.d.
Berichten: 1260
Lid geworden op: 22 mar 2014, 20:31
Type Goldwing: GL1800

Re: Reis naar OOstenrijk

Bericht door peter n.d. » 11 jun 2015, 18:32

Bedankt mannen , wat het volgend jaar word weet ik nog niet . Maar waarschijnlijk ( i.p.v. een week ) zullen het meer weekend trips worden , daar zoon Bob meer en meer begint mee te rijden . Misschien wat meer ritten van het forum . Wat het ook word , ik hou jullie wel op de hoogte en natuurlijk ook een verslag van de weekend trips / of forumritten . :mrgreen: Groeten Peter n.d. :wink:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten