cruise controle

Technische vragen, tips, trucs, enz.
swaam
Berichten: 7
Lid geworden op: 25 mar 2008, 11:16
Locatie: heerlen

cruise controle

Bericht door swaam » 06 mei 2017, 07:47

Hallo mensen
Kan een slim iemand mij op weg helpen, de cruise controle op mijn 1500 gaat niet meer in het lampje doet het ook niet.
Heb gelezen dat het van alles kan zijn zoals de rem, koppeling ,snelheidsmeter .
Nu komt het, hoe ga je zoiets controleren, wordt al gek als ik drie draadjes bij elkaar zie en van de multimeter weet ik ook als niets van. Ja ik kan alles nieuw kopen en vervangen maar dat lijkt me geen optie.
Het gaat zich mij er om wat het meest logische is om mee te beginnen of eigenlijk wat gaat er meestal kapot als zich dit voor doet.

De groeten swaam

wijnz
Berichten: 61
Lid geworden op: 25 jun 2016, 13:25

Re: cruise controle

Bericht door wijnz » 06 mei 2017, 09:49

Lijkt op een kapotte zekering, maar ik ben geen expert, bij mij was het een kwestie van schoonmaken met contactsspray van de verschillende schakelaars.

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 12074
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Dinteloord

Re: cruise controle

Bericht door RonalT » 06 mei 2017, 12:31

De beide handels, rem en koppeling, even inknijpen en luisteren of je bij beide 2 klikjes hoort. Ook bij het loslaten goed luisteren. Eventueel nog een paar keer herhalen. Meestal zit daar de boosdoener.
Als je bij een van de handels maar een klik hoort zit er een schakelaar vast. Even goed kijken, losschroeven, schoonmaken en weer monteren.

Enne.... even zoeken op het forum helpt je ook, het onderwerp is al dikwijls behandeld.
Mocht je er echt niet aan uitkomen (twee-linkerhanden-syndroom), hier bovenaan adverteren een aantal Goldwingspecialisten die je graag helpen.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan

Blacky
Berichten: 331
Lid geworden op: 27 sep 2008, 23:28
Locatie: Woensdrecht

Re: cruise controle

Bericht door Blacky » 07 mei 2017, 00:59

Ik ben vandaag toevallig ook aan mijn cruisecontrol begonnen. alle schakelaars getest. staan in serie. en ze zijn allemaal goed. Ook de achterrrem afgesteld. Ook de gashendel. alles doet het moet het moet. alleen.. hij pakt de snelheid niet op. Wie weet hoe je de snelheid mechanisch kan aanpassen. dus bijv. viia dat kastje met kabel aan de linkerzijde.
Met inschakelen branden de lampen en bij remmen, koppeling of achterrem gaat de SET weer uit.
Wat niet rijdt staat stil..

Blacky
Berichten: 331
Lid geworden op: 27 sep 2008, 23:28
Locatie: Woensdrecht

Re: cruise controle

Bericht door Blacky » 08 mei 2017, 22:12

Het werkt.de hendels voorzien van plaatje, zodatv de switches goed contact maken. Voetpedaal afgesteld. En rest van cruisecontrol zoals gezegd gecheckt op alle punten en de stationair afstelling gecheckt. Proef gereden. Tevreden mens.hij doet het weer.
Wat niet rijdt staat stil..

Gebruikersavatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 6797
Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Velden noord limburg

Re: cruise controle

Bericht door peter » 09 mei 2017, 16:04

Ik zou het busje in de handels even controleren, die slijten in en dan doet je cruisecontroll het ook niet meer. Ook kan het voorkomen dat die busjes helemaal doorslijten met als gevolg dat je niet meer kunt ontkoppelen.

http://goldwingforum.nl/viewtopic.php?f=34&t=8737
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P
In de garage: gl1800 (07), gl1000ltd (76), cb750four f2 (78), bmw z4 3.0 (03).

Blacky
Berichten: 331
Lid geworden op: 27 sep 2008, 23:28
Locatie: Woensdrecht

Re: cruise controle

Bericht door Blacky » 09 mei 2017, 16:56

Is gecheckt. was minimale slijtage. ook gesmeerd met vet, rubbertje vervangen. loopt weer soepel. Op de hendels waren slijtputjes te zien van enkele 10-den van mm. te zien. Heb daar heel dunne plaatje van metaal op geplakt met 2 comp.lijm. De hendels drukken nu steviger tegen de switches aan. Het was allemaal even zoeken, maar het probleem is opgelost. De CC werkt weer als vanouds.
Wat niet rijdt staat stil..

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten