Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Technische vragen, tips, trucs, enz.
buzzwing
Berichten: 15
Lid geworden op: 20 jun 2012, 16:40
Type Goldwing: GL1200

Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door buzzwing » 22 okt 2016, 19:42

Vandaag bij Harry van Meer(Classicwingsonwheels) in Rotterdam geweest.
Eerst koffie!
Motor draaide goed rond maar sloeg niet aan en gaf ook geen vonk!
Na veel zoeken en kijken naar bedrading ineens starten!
Even rijden en eerste hobbel weer afslaan en niet meer starten!
Uiteindelijk gevonden! De draden bij de pick-ups waren gaar! Met meter eerst niks daarna na bewegen van de draden wel uitslaan!
Uiteindelijk andere pick-ups gemonteerd en probleem over!
Top service en ook van Rotterdam tot Maarssen geen problemen meer gehad!

Dank Harry voor de goede service!

Gebruikersavatar
harmdeboer
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 mei 2009, 19:57
Type Goldwing: GL1200
Locatie: stevensbeek

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door harmdeboer » 23 okt 2016, 20:29

Nice!
Gl 1100 '81 i(V)
Gl 1100 '82 i (V.)
Gl 1100 '83 i (V.)
Gl 1100 '83 A(sl)
Gl 1200 '84 i (2 Sl + V)RAT
Gl 1200 '84 A 1sp. (2V)
Gl 1200 '85 A. (Sl + V)
Gl 1200 '85 LTD (4. x sl. & V)
Gl 1200 '85 LTD C
Gl 1200 '86 A
Gl 1200 '87 A uitl.mod. (V. )
Gl 1500 '88 krat 1992(V)
Gl 1500 '95 SE ann Cal(V)

Gebruikersavatar
Jantje
Berichten: 67
Lid geworden op: 06 feb 2016, 13:38
Type Goldwing: GL1200
Locatie: Melderslo

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door Jantje » 12 nov 2016, 17:24

Hoi.
Aangezien ik ook op een 1200 zit, zou ik wel eens willen weten wat de " pick- ups" van deze motor zijn en waar ik deze kan vinden. Heb er namelijk nog nooit van gehoord! Alvast bedankt voor de uitleg.gr. Jan.

Gebruikersavatar
harmdeboer
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 mei 2009, 19:57
Type Goldwing: GL1200
Locatie: stevensbeek

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door harmdeboer » 13 nov 2016, 17:25

pick-ups / puls gever bepaald wanneer welke bobine vuurt.
zit bij 95% van de modellen tussen de getande riemen voor op het blok.
bij de gl1200 bij 1984 ("opgeboorde" gl1100 blok) zit deze achter op het blok in een metaal kleurig blikje
zie handboek van de gl 1100
Gl 1100 '81 i(V)
Gl 1100 '82 i (V.)
Gl 1100 '83 i (V.)
Gl 1100 '83 A(sl)
Gl 1200 '84 i (2 Sl + V)RAT
Gl 1200 '84 A 1sp. (2V)
Gl 1200 '85 A. (Sl + V)
Gl 1200 '85 LTD (4. x sl. & V)
Gl 1200 '85 LTD C
Gl 1200 '86 A
Gl 1200 '87 A uitl.mod. (V. )
Gl 1500 '88 krat 1992(V)
Gl 1500 '95 SE ann Cal(V)

Gebruikersavatar
Jantje
Berichten: 67
Lid geworden op: 06 feb 2016, 13:38
Type Goldwing: GL1200
Locatie: Melderslo

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door Jantje » 06 feb 2017, 06:39

Okee Harm.
Nu heb ik er een beeld bij.
Eigenlijk is het de " Rotor" van de stroomverdeler.
Als je het vergelijkt met auto's zonder injectie.
Bedankt voor de uitleg.
gr.Jan

Gebruikersavatar
harmdeboer
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 mei 2009, 19:57
Type Goldwing: GL1200
Locatie: stevensbeek

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door harmdeboer » 07 feb 2017, 21:08

yep!
Gl 1100 '81 i(V)
Gl 1100 '82 i (V.)
Gl 1100 '83 i (V.)
Gl 1100 '83 A(sl)
Gl 1200 '84 i (2 Sl + V)RAT
Gl 1200 '84 A 1sp. (2V)
Gl 1200 '85 A. (Sl + V)
Gl 1200 '85 LTD (4. x sl. & V)
Gl 1200 '85 LTD C
Gl 1200 '86 A
Gl 1200 '87 A uitl.mod. (V. )
Gl 1500 '88 krat 1992(V)
Gl 1500 '95 SE ann Cal(V)

friesbloed
Berichten: 173
Lid geworden op: 19 jan 2012, 16:05
Type Goldwing: GL1200
Locatie: Lioessens

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door friesbloed » 17 mar 2017, 07:33

Ik heb een GL1200 interstate uit 83,na de winterstop giert mijn startmotor draait dus wel,maar pakt niet.af en toe dus,heb ik hetzelfde probleem???? of bijna einde startmotor graag reactie

Gebruikersavatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 6757
Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Velden noord limburg

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door peter » 17 mar 2017, 09:22

Jij hebt denk ik een ander probleem. Wat besproken werd is een probleem met de ontsteking. Ik begrijp dat jou startmotor wel draait maar niet de motor meeneemt. Dit wordt veroorzaakt door de startkoppeling. Dat zijn een aantal veertjes met stalen schijfje die op middelpunt vliegende kracht werken. Deze zitten achter de dynamo rotor aan de achterzijde van je blok. Het kan gewoon een beetje vuil zijn maar vaker zijn de veertjes de boosdoener.

http://www.goldwing.nl/renswoude/popup.php?id=7094


Het mooie aan dit probleem is...... Je krijgt de kans om je blok eens naast de motor te zien. Het zal er even uit moeten anders kan je er niet bij.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P
In de garage: gl1800 (07), gl1000ltd (76), cb750four f2 (78), bmw z4 3.0 (03).

friesbloed
Berichten: 173
Lid geworden op: 19 jan 2012, 16:05
Type Goldwing: GL1200
Locatie: Lioessens

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door friesbloed » 17 mar 2017, 09:52

Bedankt peter hier kan ik wat mee :o

Gebruikersavatar
harmdeboer
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 mei 2009, 19:57
Type Goldwing: GL1200
Locatie: stevensbeek

Re: Startmotor draait goed rond maar motor springt niet aan.

Bericht door harmdeboer » 24 mar 2017, 18:45

zoo voordat er blokken verwijderd worden enzo...

begin eens met je startmotor te verwijderen en dan met een bus WD40 met eenspuitrietje tussen de motorstartketting door omhoog te spuiten...

Afbeelding

hier spuit je dus de wd40 tussen door omhoog richting je krukas/startkoppelin

je spuit dan de WD 40 ROYAAL op de start koppeling hierdoor kan het LETOP kan het vuil loskomen wat evt. de werkging van de start koppeling belemmert...

na montage van start motor en de test zou hij het redelijk vlot gewoon goed moeten doen.... zo niet... ook ff testen met een start accu of hij dan wellicht niet overschiet... het kan zijn dat de start motor goed draait maar net niet vlot genoeg om de centrifugaal kracht maximaal te benutten... mocht dat het geval zijn moet je de accupolen schoon maken en ook die van het start relais. En de aansluitingen van de massa kabel en de plus kabel aan de startmotor... er vanuit gaande dat je plusbaan in je start motor nog wel goed is...

Dus voordat je je blok verwijderd eerst even deze kleine work arround volgens... bij de how to zie je de beschrijving van het verwijderen van je startmotor...
Gl 1100 '81 i(V)
Gl 1100 '82 i (V.)
Gl 1100 '83 i (V.)
Gl 1100 '83 A(sl)
Gl 1200 '84 i (2 Sl + V)RAT
Gl 1200 '84 A 1sp. (2V)
Gl 1200 '85 A. (Sl + V)
Gl 1200 '85 LTD (4. x sl. & V)
Gl 1200 '85 LTD C
Gl 1200 '86 A
Gl 1200 '87 A uitl.mod. (V. )
Gl 1500 '88 krat 1992(V)
Gl 1500 '95 SE ann Cal(V)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten