Dynamo

Technische vragen, tips, trucs, enz.
Gebruikersavatar
Jucht
Berichten: 166
Lid geworden op: 29 nov 2009, 19:16
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Humbeek België

Dynamo

Bericht door Jucht » 27 sep 2016, 19:21

Hallo
Hoeveel volt moet men meten bij de 3 gele draden van de stekker van de dynamo ? Heb de indruk dat mijn baterij niet bijlaad.
Groeten Jan

GL-1800
Berichten: 826
Lid geworden op: 14 okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1800

Re: Dynamo

Bericht door GL-1800 » 27 sep 2016, 20:22

De 3 gele moeten zover ik weet met n pieper gemeten worden. Dus de ene met de andere...piep...enz. maar mogen alle 3 stuk voor stuk niet piepen bij contact met de massa.....frame oid...verder bij n volle accu n goeie 14 volt....bij draaiende motor vanzelf.
Waar n Wing is :wink: .......is n weg. :D

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 12023
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Dinteloord

Re: Dynamo

Bericht door RonalT » 27 sep 2016, 20:27

Dat zijn dus 2 verschillende dingen. "Meten met een pieper" is meten of er een gesloten kring is. Daar heb je niet veel aan, dat zal wel goed zijn.
De vraagsteller wil gewoon weten welke spanning de dynamo levert op de gele draden.
En dat is geen 14 volt,want die 14 volt is de laadspanning op de accu.

Die gele draden zijn de uitlopers van een 3 phase-wisselstroomdynamo en wat daar voor spanning gemeten wordt....

Ik heb even op het internet gezocht en het blijkt dat je tussen de min-pool van de accu en de gele draden tussen de 4 en 5 volt moet meten. Dus tussen de min en elke gele draad even meten.
Bekijk even onderstaand filmpje


youtu.be/zOG_nmnRT5k
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
Jucht
Berichten: 166
Lid geworden op: 29 nov 2009, 19:16
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Humbeek België

Re: Dynamo

Bericht door Jucht » 27 sep 2016, 22:04

Hallo,
Aan iedereen bedankt voor de informatie. Ik meet inderdaad op de gele draden tussen de 4 en 5 volt. Ik ben al blij dat het de dynamo niet is dat stuk is. Nu moet ik zoeken naar de spanningsregelaar of misschien de gelijkrichter . (de batterij is splinternieuw)
Groeten jan

Troll
Berichten: 66
Lid geworden op: 23 jun 2016, 00:27

Re: Dynamo

Bericht door Troll » 27 sep 2016, 23:58

En uiteraard draden en vooral massa controleren

GL-1800
Berichten: 826
Lid geworden op: 14 okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1800

Re: Dynamo

Bericht door GL-1800 » 28 sep 2016, 09:07

Ook weer opgelost en...wat kennis op gedaan.

RonaldT

Met 14 V bedoelde ik dit idd op de accu maar als je dat zou meten is dan automatisch de dynamo ok? Of heb ik t nu mis??

Bedankt...

Gr Rob.
Waar n Wing is :wink: .......is n weg. :D

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 12023
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Dinteloord

Re: Dynamo

Bericht door RonalT » 28 sep 2016, 16:58

Tja, dat weet niet of je dan mag stellen dat de dynamo goed is.... het is wel waarschijnlijk dat de accu opgeladen wordt. Maar misschien is het wel zo dat dan maar op twee van de drie gele draden 4 - 5 volt gemeten wordt. Dus om de dynamo serieus te controleren even de drie gele draden meten....
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan

GL-1800
Berichten: 826
Lid geworden op: 14 okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1800

Re: Dynamo

Bericht door GL-1800 » 26 nov 2016, 15:32

Kom er ff op terug......t ding is hagelnieuw dus mag best aannemen dat ie goed is..........ga ik ook maar ff doen dus.

Bedankt!! Wel weer wat geleerd...
Waar n Wing is :wink: .......is n weg. :D

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten