De vier v/d vijfdaagse

Toertochten, toertips of toervragen, afspreken voor een ritje of meeting ?
Gebruikersavatar
pieter
Berichten: 1151
Lid geworden op: 09 sep 2011, 21:04
Type Goldwing: GL1800

De vier v/d vijfdaagse

Bericht door pieter » 18 jul 2017, 22:37

Vijf dagen toeren met RonalT & Karin in de mooie Achterhoek,

Dag een,

Maandagochtend om zeven uur opgestaan om de laatste puntjes op de i te zetten en daarna de spulletjes opgeborgen in de wing.
De fam. Troost zou ergens rond tienen arriveren in Rucphen om dan na de koffie en zelf gemaakte appeltaart ( van Plus supermarkt ) te vertrekken.
Omstreeks 11:00 uur was het zover, de motoren gestart en met de zumo's op elkaar afgestemd zijn we vertrokken richting Ruurlo Gelderland, enfin het verliep allemaal voorspoedig totdat Karin de afslag bij Tiel nam om de rit verder binnendoor te vervolgen en daar was mijn 660 het helemaal niet mee eens :( want volgens "Lieske" zou dat pas na 21 kilometer asfalt moeten geschieden, maar daarom nog niet getreurd want wij bleven de leading lady trouw volgen want zo komen we eerder op de plaats van bestemming aan dan als wanneer ze mij op kop gezet hadden :lol:

De afspraak was dat we de tussenstop zouden gebruiken om lekker ergens te gaan lunchen, maar helaas eenmaal op de uitverkorene lokatie aangekomen zat alles pot dicht, maar dat is bij horeca Nederland de normaalste zaak van de wereld op maandag.
We hebben het aan Karins vasthoudendheid ( lees veldwerk ) te danken hebben dat we een drietal km verderop toch nog terecht konden zij het in een Duitse plaats met de naam Emmerich/Elten.
Nadat we de inwendige mens verwend hadden ( Lianne en ik met enige echte Duitse kroket ) hebben we de enigzinds aangepaste route vervolgd ( terug rijden was geen optie ) met ditmaal de Garmin Crack himself op kop.

Ter Info, over de aanrijroute wederom meer dan lof, maar ja wat dat betreft kun je hem wel om een boodschapje sturen :wink:

Wij werden overigens netjes afgezet bij ons B&B adres ( Kasteelzicht )
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
gelegen aan de Vordenseweg te Ruurlo, en nadat we kennis gemaakt hadden met de eigenaren hebben we ons appartementje ( gelegen in 'n boerenschuur ) ffe geshowd aan Karin die daar best wel nieuwsgierig naar was, Ronald daarentegen had daar weinig zin in en had meer interesse voor het jong grut wat daar rondscharrelde, ( een paar jonge Kittens )
Nadat we ons opgefrist hadden ben ik samen met Ronald nog ffe naar het dorp Neede gereden om voor Nautic wat kabelwerk voor zijn intercom op te pikken dat hij via het forum had gekocht, tegen kwart over zeven weer in Ruurloo aangeland, snel omgekleed om samen met de dames wat te gaan eten, maar walla ook hier was dat nog niet gemakkelijk, er waren nog twee tenten open, bij de eerste had de kok de handoek al gegooid en bij de tweede was het aanbod zeer summier maar gelukkig voldoende om met een rustige maag een goede nachtrust te hebben :lol:

Later meer, Groet Pieter.
Laatst gewijzigd door pieter op 23 jul 2017, 11:55, 2 keer totaal gewijzigd.
A Man's got to know his limitations

Gebruikersavatar
pieter
Berichten: 1151
Lid geworden op: 09 sep 2011, 21:04
Type Goldwing: GL1800

Re: De vier v/d vijfdaagse

Bericht door pieter » 22 jul 2017, 19:03

Vijf dagen toeren met RonalT & Karin in de mooie Achterhoek,

Dag twee, 18-07

Op deze dag begon onze rondreis door de Achterhoek vanuit de thuishaven Van Ronald en Karin genaamd De Hofstal, deze rit had een lengte van ongeveer 92 km, en dat waren er meer dan genoeg voor onze dagindeling zou later blijken.

We zijn vertrokken richting Lochem over mooie bosrijke en landelijke wegen en al snel werd duidelijk dat er een behoorlijk aantal stops gemaakt gingen worden om onze gewiekte vrienden op de gevoelige plaat vast te leggen.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

( Voor meer info zie verslag RonalT op, viewtopic.php?f=39&t=12000&start=60 ) NB. de plaatsen die we allemaal aangedaan hebben kom je uiteraard hier vanzelf ook tegen dus dat scheelt mij alweer een hoop gepuzzel :wink:

Het was uiteraard alweer volop genieten van de omgeving en van de ontmoeting met de molenaar van De Warkense Molen in Warnsveld, deze man had het molenhart op de goede plaats zitten en heeft zijn info met een mooie Amsterdamse tongslag aan ons toevertrouwd.
Na zo'n een intensieve en goed bestede dag gaat er wat lekkers ook wel in, we zijn hiervoor naar het plaatselijke Diner Café De Naober gegaan, De Troostjes hadden vooraf gereserveerd om via het concept van onze "Appie" hun knorrende magen te stillen, zij hadden de keuze uit drie menu's en kozen uiteindelijk voor het gerecht met spareribs.
wij daarentegen hebben gekozen voor het alla carte gebeuren omdat wij het simpel willen houden zal ik maar zeggen 8) geef ons gewoon een schnitzel en een bordje "errepels" en onze avond kan niet meer stuk.

Later meer, Groet Pieter.
A Man's got to know his limitations

Gebruikersavatar
pieter
Berichten: 1151
Lid geworden op: 09 sep 2011, 21:04
Type Goldwing: GL1800

Re: De vier v/d vijfdaagse

Bericht door pieter » 23 jul 2017, 15:27

Vijf dagen toeren met RonalT & Karin in de mooie Achterhoek,

Dag drie, 19-07

Voor deze dag waren de weersvoorspellingen niet best, en dat kregen we al vroeg in de ochtend doorgespeeld door Brabantwinger Wilco ( Nautic ) en dat zelfs meerdere malen achter elkaar ( inclusief illustraties ) maar wat hij waarschijnlijk niet wist dat Ruurloo geen Moerstraten is want bij ons was er helemaal geen vuiltje aan de lucht.

Enfin, nadat wij er zelf de berichten eens op na geslagen hadden kwamen we al snel tot de conclusie dat het bij ons pas rond de klok van half zes wel eens zou kunnen gaan "knetteren" dus was er tijd genoeg om met een droog pak thuis te komen.
Om half elf hadden we afgesproken om vanaf de Hofstal te vertrekken, aldaar aangekomen was Karin net klaar met het kroelwerk van de jonge Kittens en liep Ronald nog steeds in korte broek en blote voeten te paraderen op het erf.
Rond elven zijn we vertrokken voor wederom een fraaie rit van 101 km die ons leidden langs plaatsen als, Veldhoek, Mariënvelde, Oost Gelre, Eibergen, etc etc ook deze dag heeft ons heel veel moois gebracht, en dan heb ik het niet allen over de natuur maar maar ook over de watermolens die ons pad kruiste, en dat waren er best wat.

Deze "Raddraaiers" staan meestal in de mooiste stukjes natuur om de waterhuishouding aldaar op peil te houden, en in deze gebieden praat je dan al snel over een verloop van 1.5 tot 2.0 meter of meer. ( Alle info hierover vind je hier viewtopic.php?f=39&t=12000&start=60 )

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Afbeelding Afbeelding


Na veel draaien en keren ( en maken dan uw bocht ) hebben we toch maar gezamenlijk besloten om de rit wat in te korten omdat de weerman de verwachtingen wat bijgesteld had, om drie uur de Zumo's de opdracht gegeven om voor de snelste route te gaan richting thuishonk en zo geschiede.

Ronald & Karin zouden s'avonds met de motor nog richting Lochem gaan om bij restaurant Da Vinci het welbeproefde "Appie" menu te nuttigen en bij zo'n mooie naam past natuurlijk ook het op een uit de kluit gewassen Buideldier lijkende lekkernij de Artisjok die Ronald naar binnen gewerkt heeft.

Afbeelding


Lianne en ik hadden ditmaal gekozen om thuis een eigen potje te koken en hebben onderweg daar de ingrediënten voor aangeschaft, toen Lianne aan het shoppen was heb ik nog een leuk gesprek gehad met een 92 jarige "Canadees" die op een bankje een ijsje aan het nuttige was.
De beste man vroeg zich af of die 1800cc en zes cilinders nou echt wel nodig waren, want in zijn jonge tijd was een èèn pitter van 85cc meer dan voldoende om behoorlijk vooruit te komen, zo goed zelfs dat hij zijn vrouw ( in 1945 ) midden in Amsterdam verloren was en dat betekende dan ook gelijk het einde van hun gezamenlijke motor avontuur.
Intussen was het al rond kwart voor vier en begon het steeds iets meer te rommelen, daardoor maakte het vrouwtje rap "hakken" om zo snel als mogelijk naar huis te gaan, dus afscheid genomen van de Canadees en z'n lief om droog thuis te komen.

Na veel gerommel is de bui over getrokken met zo goed als geen regen, en dat kwam niet alleen prima uit voor K&R maar zeker ook voor mij, een dag eerder was bij mij het spreekgedeelte van m'n headset uitgevallen en dat is toch best lastig, nadat ik het e.e.a getackeld had kwam ik tot de conclusie dat de microfoon naar Elvis Presley vertrokken was.
Maar ja gelukkig had ik mijn ogen goed de kost gegeven toen ik de spullen voor Wilco opgehaald heb bij Paul uit Neede, dus die nog maar eens effe gecontact en heb daar een goede donorset kunnen scoren voor een vriendenprijs, waarvoor nogmaals mijn dank aan deze oud winger die inmiddels overgestapt is naar een wat sportiever type.

Na al dat gedoe was het inmiddels al een uurtje of negen geworden en kon ik het lekkere prakje wat Lianne zou gaan maken wel vergeten, het zijn helaas "bammen" met worst geworden, en de rest is de koeling in gegaan om te wachten op betere tijden zal ik maar zeggen.

Later meer, Groet Pieter.
A Man's got to know his limitations

Gebruikersavatar
pieter
Berichten: 1151
Lid geworden op: 09 sep 2011, 21:04
Type Goldwing: GL1800

Re: De vier v/d vijfdaagse

Bericht door pieter » 24 jul 2017, 14:07

Vijf dagen toeren met RonalT & Karin in de mooie Achterhoek,

Dag 4, 20-07

Toen ik hedenmorgen om zeven uur wakker werd zag ik door het kleine gevelraam dat het buiten zomaar een grijze bedoeling was, eenmaal beneden aangekomen werd mijn constatering ook bewaarheid, eerst stond het wat te miezeren wat al snel overging in plenzen.
De koffiepot stond nog maar net op of daar kwam de eerste Whatsapp van onze weerman uit Moerstraten al op het scherm, met een hoop "gebral" over een natte moesson dag die ons ten deel zou vallen, en uchh nog meer bla bla bla, maar gelukkig voor ons heeft Wilco meer verstand van BBA Bussen dan van atmosferische storingen want ook ditmaal zat hij er wat het weer betreft faliekant naast 8)
Rond half negen Lianne maar eens wakker gemaakt om aan te treden voor de nieuwe dag, maar die riep al vanuit de "bedstee" dat ze er met dit weer weinig voor voelde en dat we beter met z'n drieën uit zwemmen konden gaan. :shock:

Zo rond de klok van half elf en kreeg ik van Ronald te horen dat het toch beter was om wat te gaan ondernemen omdat Karin er een beetje naast begon te doen, 't schijnt dat ze na het ontbijt een gesprek aangegaan is met een nestje schapen die naast hun B&B in de wei staan :roll: volgens Ronald waren ze nieuwsgierig genoeg naar het verhaal van z'n lief maar snapte de ballen er niet van, en stonden erbij te kijken zoals alleen een schaap dat kan.
Toen het inmiddels droog geworden was heb ik uit voorzorg mijn regen overall maar aangetrokken en ben na een paar zoenen richting De Hofstal gereden om te kijken hoe het er daar voorstond.

Na onze welkomstbabbel waren we er helemaal klaar voor om de voorlaatste dag van de vijfdaagse aan te vangen.
Het zou ditmaal een rit worden van 107 kilometer, die ons zou leiden over een ( wederom ) bijzonder mooi gedeelte van deze streek, ditmaal werd er koers gezet richting Doetinchem en daar doemde in buurtschap Yzevoorde de eerste molen van de dag op, genaamd De Bennikmolen.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding

( voor het gehele molen verslag van Ronald zie viewtopic.php?f=39&t=12000&start=60 )

Bij deze stop heb ik maar gelijk gebruik gemaakt van de diensten van Karin om mij te helpen ontdoen van mijn al aardig broeierig aanvoelende overall, want de buitentemperatuur had het kunststof al zodanig onderhanden gehad dat het water bij mij al haast tussen de billen stond.
Nadat het plastic achter het plastic zat hebben we onze weg vervolgd langst onder andere, Braamt, Zeddam, Etten ( zonder Leur ) Silvolde, etc etc om via Lintelo te eindigen op de Rotonde in Ruurlo, waarop ik links ging en de Troostjes rechts.

Wat mij verder nog restte was een warm onthaal van Lianne, en het opsouperen van het lekkers wat nog in de frigo te wachten stond.

Later meer, Groet Pieter.
A Man's got to know his limitations

Gebruikersavatar
pieter
Berichten: 1151
Lid geworden op: 09 sep 2011, 21:04
Type Goldwing: GL1800

Re: De vier v/d vijfdaagse

Bericht door pieter » 24 jul 2017, 16:54

Vijf dagen toeren met RonalT & Karin in de mooie Achterhoek,

5e dag, 21-07

Vrijdagochtend, de laatste dag van onze gezamenlijke vakantie in de Achterhoek is aangebroken, de zon schijnt dus alle ingrediënten voor een mooie trip huiswaarts zijn voor handen.
Lianne had op haar vrije dag al een groot deel van de bagage in de tassen gedaan en dat kwam goed uit want daar had ik dan geen omkijken meer naar :wink:
Na de koffie en "bammen" heb ik de wing uit de box gereden en voor de deur van ons inwendige appartementje geparkeerd, koffers open de tassen erin, Lianne was inmiddels ook boven theewater gekomen en zat aan haar eerste bakkie sap, nadat we de tandjes gepoetst hadden kon het restant van de cargo opgeborgen worden en de brommert naar buiten, klaar voor de start.

Ter Info, Ondanks dat we zelf voor het ontbijt moesten zorgen moet ik zeggen dat het goed vertoeven was bij B&B Het Kasteelzicht ( waarbij de laatste B ook voor bed staat denk ik want die hadden we er twee :D ) het zijn hele vriendelijke en flexibele mensen die nog volop in de opbouwfase zitten met dit voor hun nieuwe project.
Voorheen hadden ze een manege met 25 paarden maar door hartproblemen van de man hebben ze die verkocht en zijn aan een geheel nieuwe fase in hun leven begonnen en daarbij wensen wij ze alle succes.

Rond half elf kwamen kwamen Ronald en Karin afgezakt en hebben we onder het prieel nog een bakkie gedaan en wat bij geluld, een goed half uurtje later was het dan zover, High time we went, hier en daar nog een hand geschud en zijn vertrokken richting het altijd zonnige Brabant.
Onze specialist had wederom een fraaie rit in elkaar gestoken die hij overigens alleen maar bij de VOOR en de ACHTERRIJDER in de Garmin had gezet, voor ons maakte dat echter niet zoveel uit want wij zijn inmiddels zo gewend aan het Follow up systeem dat we op geen enkel moment in de problemen geweest zijn :lol:
De reis ging dwars door Gelderland en de Utrechtse Heuvelrug, als je hier dan rond rijd merk je pas hoe mooi ons eigen Kikkerlandje wel niet is, kleine wegjes langs landerijen en dan weer glooiende bochtige wegen langst mooie fauna en beboste omgevingen, kortom er was veel om van te genieten en dat hebben we dan ook met volle teugen gedaan.

Maar helaas aan al dat fraais kwam abrupt een end, we zaten nog maar goed en wel op de snelweg en konden bij Vianen al gelijk tussen het verkeer door laveren, en dan maar hopen dat de "blikgangers" een beetje goedgezind zijn in de vakantieperiode, en wonderwel op een enkeling na ging alles van een leien dakje, en voor die paar dwarsliggers die er tussen zaten had Ronald nog wat hand en voetgebaren in petto die het voor Karin en mij alweer een stuk gemakkelijker maakte.
Enfin, nadat de volgende vastloper dreigde is er snel voor gekozen om de route te verleggen via de A15 en de N3 en dat verliep verder zonder oponthoud.
Ter hoogte van de afslag Zierikzee hebben wij al zwaaiend afscheid genomen en zijn stilletjes door naar Rucphen gesnord.

Lianne en ik willen bij deze Ronald en Karin nogmaals bedanken .voor deze fijne vijfdaagse waarvan wij volop hebben genoten.

Groetjes en tot ziens.
A Man's got to know his limitations

peter n.d.
Berichten: 1227
Lid geworden op: 22 mar 2014, 20:31
Type Goldwing: GL1800

Re: De vier v/d vijfdaagse

Bericht door peter n.d. » 24 jul 2017, 19:58

Beste Pieter , Lianne , Karin ,RonalT , Leuk verslagje van jullie 5 daagse in de achterhoek .Reizen met de motor , al is het dan in eigen land , is toch altijd speciaal . :mrgreen: Groeten Bob , Christine , Peter n.d. :wink:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten