Zomerreis 2008 naar Zuid-Zweden

Plaats hier je mooie reisverhalen
tosca
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 196
Lid geworden op: 17 feb 2007, 21:41

Zomerreis 2008 naar Zuid-Zweden

Bericht door tosca » 10 aug 2008, 16:41

Samen met Rainman & Voetje zijn we dit jaar naar Zuid-Zweden op vakantie gegaan.

St.Niklaas=>Merksem=>Lübeck=>Västra Torup=>Oland, Runsten=>Aneby=>Vretstorp=>Gustavsfors=>Nol=>Sloinge=>Viken=>Thomsdorf=>Winterberg=>Velp=>Merksem=>St.Niklaas

Hier ons verslagje + de links naar de fotos, zie onderaan verslag
De hotel & B&B lijst zullen we plaatsen onder apart topic: Adressen voor overnachtingen

Eerste dag reden we tot in Lübeck, onderweg op de snelweg in Nederland verloor Rainman het rechtse dekseltje van zijn kuipkoffertje. Eerst volgende parking opgereden om dan ductape erover te kleven. De meegebrachte sandwiches opgegeten onderweg en dan naar Lübeck.
Geinstalleerd in hotel, naar centrum om warme maaltijd te nuttigen en dan slapen.

Tweede dag
Na ontbijt opweg naar Puttgarden om in te schepen op de ferry naar Rodby. Ferry hadden we al geboekt en bij aankomst niet lang moeten wachten en konden aan boord rijden.
In Denemarken snelweg op richting Malmo, eerst tunnel in en dan de Oresundsbrug op, 8 km lang; veel wind, de moeite om te doen. Eens op Zweedse bodem, richting naar Västra Torup, onze eerste stopplaats. Eerst nog korte halte bij Tanne & Wim, Nederlanders die in Zweden wonen en die vakantiehuisjes verhuren. Daar zij niks vrij hadden doorverwezen naar hun vriendin Eleanor. Hier was tevens een Elandpark aan. Als je daar verblijft heb je gratis toegang tot dit park.
Gaan eten in Perstorp, terug naar B&B en elanden gaan bekijken en kleine boswandeling.

Derde dag:
's Morgens voedertijd van de elanden meegemaakt.
Na ontbijt van Canadese pannekoeken, Eleanor is Canadese, zijn we vertrokken naar het eiland Oland.
Hier geraak via een brug. Zo ver je links en rechts kon zien zag je de omtrek van het eiland; lengte 137 km en grootste breedte 16 km. Aangekomen B&B in Södra Bäck in Runsten, ligt +/- in het midden van het eiland.
's Avonds klein probleempje opgelost aan mijn Wing, piepende en scheurende voorrem, zat vol met steentjes en zand.

Vierde dag:
Kustweg gevolgd, is niet zoals in België dat je echt helemaal langs het water de kust kunt afrijden.
Hebben dan toch op de Zumo weggetje gevonden dat we aan het water konden komen.
Heel mooie wegen zelfs de onverharde wegen zijn qua uitzicht prachtig om op te rijden. Je voelt de stilte van de natuur. Aangekomen in Aneby, domein gaan afzien men fokt hier Friesche paarden. En de Friesche hengst mocht die avond zijn werk doen bij de merrie :P

Vijfde dag:
Regen ! Voor de eerste keer, geen stortregen maar toch regen waar je goed nat van wordt als je er doorrijdt. Na een paar uurtjes trok de hemel open en hadden we mooi weer. Weeral zo'n mooie plekken en wegen gezien, je geraakt het niet moe. 's Avonds aangekomen in Vretstorp, hadden avondeten besteld hier, Karin had een vers lamsboutje klaargemaakt. Om je vingers van af te likken. Ze vertelde dat het niet een lammetje was van bij hen maar van een andere boer. Rainman merkte op dat er nu een schaapje "Oscarreke" ergens rondliep met 3 pootjes. Na het eten een wandeling in het bos gedaan om fotos te nemen van een 400 jaar oude eik. We hebben hem gevonden en Linda heeft hier een insektenbeet op haar hand opgelopen, tijdens het nemen van fotos, met een allergische reaktie. Pilletjes genomen en beddeke in.

Zesde dag:
's Morgens was Linda haar hand goed opgezwollen, ze geraakt niet in paniek omdat ze weet dat dit kan gebeuren, haar medicatie hielp niet. Karin heeft haar nog iets gegeven en dus afwachten of dat hielp.
Onderweg naar ons volgend punt Gustavsfors, Alcatraz: camping en herberg, hebben we in Degerfors de Sveafallen bezichtigd. Dit gaat terug naar de ijstijd en zijn uithollingen van het water in rotsen. Gratis toegang en ze hadden lekkere koffiekoeken in de cafetaria daar.
Aangekomen in Alcatraz, Nederlandse uitbater,daar in het restaurant gegeten en wandeling gedaan rond het meer. Hier blijven we dus 2 dagen.

Zevende dag:
Een zondvloed in Gustavsfors, de mensen daar zegden zelf, nog nooit gezien zo'n regen !!! Wij zijn dan daar gebleven, en ik heb de moto gewassen met gratis regenwater. Linda had veel last van haar hand en de eigenaar heeft toen naar een dokter gebeld (enkel 130 km) want dat is natuurlijk niet zoals bij ons, dokter achter de hoek en in de klinieken geraak je daar zomaar niet binnen. Omdat ze nog geen last had van ademhalingstoornissen moesten we maar afwachten. In het plaatselijk supermarktje was de eigenares verpleegster, zij heeft dan een medicijn en zalf gegeven en afwachten was de boodschap.
Rainman, Voetje zijn een toertje gaan doen in de buurt. Voetje is tijdens een wandelingetje door een plank van een houten steigertje getrapt, gelukkig zonder zwaar gevolgen.

Achtste dag
Keerpunt in de vakantie dat we terug naar beneden rijden. Langs de weg hadden we aan linkerzijde een meer opgemerkt en op de uitloopstrook stond een kerk, via de Zumo zagen we dat er een baantje naar toe leidde. Hebben dan een stop daar gedaan, hier stonden borden dat je NIET mocht kamperen. In Zweden is vrij kamperen toegestaan. Prachtig zicht en na het nemen van fotos terug aan de trip begonnen.
Het weer was ondertussen omgeslagen en het werd een prachtige dag weer.
's Avonds ter plaatse in Nol waar we na de maaltijd ons dessert op het terras hebben kunnen eten.
Bij het vallen van de duisternis kwam er een hert uit het bos op verre afstand een paar fotos kunnen nemen.

Negende dag:
Vertrek naar Sloinge met een stop in Göteborg.
Prachtig weer en heel warm deze dag, wandeling door de stad gedaan en dan naar het Hard Rock Café gereden waar we een warme maaltijd genuttigd hebben; terug de stad uit en de kleinere wegen weer opgezocht.

Tiende dag
Ontbijt in Sloinge werd bij de uitbaters in hun huis geserveerd. Na het ontbijt en de gezellige babbel terug de motor op. Stop in Torekov, goed gegeten in plaatselijk restaurant daar en dan de laatste kilometers op weg naar Viken. Onze laatste B&B plaats bereikte we weer via een typisch Zweedse onverharde weg.
's Avonds wandeling daar nog gedaan een een kikker leventje gerede ;) en dan beddeke in.

Elfde dag:
Richting Malmo, brug op, tunnel door => carferry => in Duitsland, richting Thomsdorf naar de Lindenkrug waar we gereserveerd hadden. Keuken was open tot 22h dus daar dan maar warm gegeten.
Echt een aanrader! Baas is een gezellige kerel die vol met fratsen zit, verzamelt peper en zoutvatjes in alle vormen en kleuren. Hadden dit adres gekregen van Tanne & Wim in Zweden.

Twaalfde dag:
Van Thomsdorf naar Winterberg naar Hotel Züschenwald bij Meno, via kleine wegen en stuk autosnelweg. Hadden HP gereserveerd daar en je gaat nooit met honger van tafel bij Meno ! Na het eten ben ik en Linda met de honden van Meno gaan wandelen, nog een slaapmutske gedronken en dan gaan slapen.

Dertiende dag:
Van Winterberg, via Essen, Gigashop van Louis naar Velp in Nederland.
Als we Essen binnenreden begon het te gieten, na enkele uren in de winkel vertoefd te hebben terug de motor op, nog regen maar hoe meer we Essen achter ons lieten hoe minder regen. 's Avonds aangekomen in Velp in Motel Koolen. Warme maaltijd genuttigd daar en is er een hevig onweer uitgebroken nog. Mooi om te zien maar we waren blij dat we er niet in zaten met de motor.

Veertiende dag:
Na het ontbijt een stuk kleine wegen en dan de snelweg op richting België, waar we rond de middag in Merksem waren en dan was het voor ons nog een stukje rijden naar St Niklaas en dan zat de vakantie erop nadat we 4.235 KM op de teller gezet hebben.

Fotos eerste deel

Fotos tweede deel

Fotos derde deel

Groetjes
Laatst gewijzigd door tosca op 11 aug 2008, 14:41, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
inside
Berichten: 534
Lid geworden op: 28 mar 2006, 23:24
Type Goldwing: GL1800
Locatie: arnhem

Bericht door inside » 10 aug 2008, 19:07

grandioos !!!
en wat een leuk verslag

groet hans

bikervivi
Berichten: 1100
Lid geworden op: 30 jul 2006, 19:13
Locatie: Schoten (B)

Bericht door bikervivi » 10 aug 2008, 19:08

wouuuuuuuuuuuuuuuw
Samaritan Riders vzw Riding for Dreams

japie de cipier
Berichten: 1840
Lid geworden op: 27 apr 2006, 22:03
Type Goldwing: GL1200
Locatie: Den Hoorn [Z/H]

Bericht door japie de cipier » 10 aug 2008, 19:10

Met BEWONDERING gekeken en gelezen.

mooi verslag en mooie foto,s zo kun je iemand lekker maken die zijn vakantie helaas maar waar heb moeten door brengen met de grote schoonmaak.
ik ben JALOERS.

maar bedankt dat je het plezier heb willen delen, zo heb ik ook nog een reisje gemaakt.

gr japie
Japie de Cipier.
Afbeelding
als je denkt alles te weten, zal je wel dom willen blijven.
en als je niet luistert, zal je ook niets horen.
schuik@hotmail.com

Gebruikersavatar
Stephan
Berichten: 783
Lid geworden op: 17 sep 2006, 09:37
Locatie: Goes

Bericht door Stephan » 10 aug 2008, 21:52

Mooi verslag hoor zo te zien hebben jullie er van genoten.

Stephan

bertzwanen
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 2544
Lid geworden op: 03 jan 2007, 01:25
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Altea ( Spanje )

Bericht door bertzwanen » 10 sep 2008, 22:45

Danny ,Linda ,Dominqe en Greet

Wij hebben het nu voor de tweede keer bekeken en gelezen en het blijft mooi om te lezen en om de foto`s te bekijken .
Het ziet er inderdaad uit dat jullie het naar je zin hebben gehad .
Maar aan alles komt een einde .
Dus ook aan de vakantie .

Groetjes
Bert en Diana :wink:
er is geen mooiere wing dan een goldwing

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten