Ritje naar't Int. GW treffen te Nago-Torbole ( I )

Plaats hier je mooie reisverhalen
Gebruikersavatar
cooper
Berichten: 1512
Lid geworden op: 10 aug 2010, 12:53
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Nijlen (Belgie)

Ritje naar't Int. GW treffen te Nago-Torbole ( I )

Bericht door cooper » 28 jun 2016, 23:01

Donderdagmorgen om 03.00u vertrokken voor een weekendje Italie.
Om kwart na 3 in Holsbeek afgesproken met een mede Goldwingvriend en wij weg.
Buiten de verplichte tankstops die tot een minimumtijd werden beperkt was onze eerst tussenstop de Rechenpas op de grens Oostenrijk-Italie waar we ons tegoed deden aan een Cola grandé, volgende stop was alweer 1km verder aan de rechensee met z'n welbekend verdronken dorp en boven het water uitstekende kerktorenspits.
Enkele kilometer voor de grens Duitsland-Oostenrijk hadden we al besloten de snelweg te laten voor wat hij was en gekozen voor de mooie slingerende binnenbaantjes.
De laatste 320 km werden zo een waar genoegen om gereden te worden. Even voor 17.00 uur arriveerden we in Nago-Torbole als nr.317 van de reeds aanwezige Wings en hadden we er een kleine 1100 km opzitten. Na een goed douchke en een stevig avondmaal dat reeds was voorzien door de al aanwezige Goldwingvrienden werd er aan de tenten nog wat verbroederd en omstreeks 00.30u werden de tentjes en de oogjes toegedaan.
's Anderendaags 8.30u samen ontbeten, de slaapoogjes proper gewassen wat gekeuveld over Goldwings en andere onzin en tegen 10.00u de voorwieltjes richting uitgang campsite gezet en vertrokken voor een tripke van een 220 km. Ergens iets voorbij halfweg rit kwam Cooperke tot de vaststelling dat hij zonder handschoenen aan't rijden was ! Vergeten op een tussenstop! Gelukkig wist ik waar en dan zijn we ze na de rit maar vlug gaan ophalen, 't was immers een schoon bochtig trajectje er naartoe !
Na de rit een frisse pint (of 2 - 3) gedronken en toen het wat was afgekoeld, we hadden immers gedurende het hele weekend temperaturen tussen 35 en 38 graden, weer een douchke gepakt en daarna ons, in de inkomprijs inbegrepen, avondmaal gaan nuttigen. Daarna bij de tentjes en bij het genot van wat fris vocht nog wat gebabbeld en voor we het wisten was het weer 00.00 u en tijd om te gaan slapen. De dag nadien herhaalde de geschiedenis zich en vertrokken we voor een rit van +/- 195 km gans rond het Gardameer met enkele bergettappekes inbegrepen. Deze rit was ondanks dat ze korter was dan de dag voordien toch vermoeiender omdat er vrij veel dorpskernen inzaten waar het evenals hier ook in Italie pokkedruk kan zijn. Tijdens de rit op enkele schaduwrijke terrasjes het vochtpeil weer bijgevuld zodat we verder konden voor een tijdje. Aan alle leuks komt een eind en zo arriveerden we veel te vlug weer op de treffensite alwaar de drank reeds relatief fris stond. Lees wel "relatief" want aangezien de hoge temperaturen daar kreeg de ijskast het moeilijk om alles gekoeld te krijgen. 's Avonds in't dorp nog een goed pizza'ke gaan eten en daarna was't tijd voor de prijsuitreiking. De Belgen deden het met hun 39 aanwezige Wings meer dan behoorlijk en behaalden de overwinning! De avondanimatie was een lust voor het oor en het oog en daardoor bleven we voor één keer plakken in de grote tent. De weinige uurtjes slaap deden zich echter voelen en rond 23.00u hield ondergetekende het voor bekeken en nam afscheid van de bende om z'n tentje te gaan opzoeken. 's Morgens 06.30u weer uit de veren, tentje afbreken, alles op/in de Wing geladen, ontbeten en om klokslag 07.30u terug vertrokken richting Belgie. 1150 Km en 13.5 u later stonden we om 21.00u weer thuis op de oprit. Weekendje van een kleine 2600 km maar 't was plezant en daar gaat het om toch ?
Once you ride a Wing, you buy a Wing!

Gebruikersavatar
De Motormuis
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 4743
Lid geworden op: 02 dec 2011, 00:05
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Geldrop. Noord Brabant.

Re: Ritje naar't Int. GW treffen te Nago-Torbole ( I )

Bericht door De Motormuis » 28 jun 2016, 23:43

Je hebt er weer een leuk weekend aan gehad.
En een mooi verhaal hier neer gezet.
Maar jullie hebben daar in ieder geval stukken beter
weer gehad dan hier.
En je hebt er weer heel wat kilometertjes bij gezet op
je teller.
Groeten,
Wil.Een Goldwing rijder is een blijde rijder.

Wat wordt het toch mooi met al die GOLDWINGS op de weg.

HET IS EEN GROENE MET 6 CYLINDERS EN TWEE ANTENNE'S.

ROLCAM
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 mei 2016, 14:33
Type Goldwing: GL1800

Re: Ritje naar't Int. GW treffen te Nago-Torbole ( I )

Bericht door ROLCAM » 29 jun 2016, 20:15

Wat een indrukwekkend reisverslag, met heel wat km. Telkens verschiet ik van de vele km op 1 dag, dat je kan rijden met een wing. Heel binnenkort hoop ik ook zulke uitstapjes te kunnen maken, met onze wing. Waarschijnlijk zullen wij wel iets trager reizen, maar ja wij hebben ook al wat meer tijd. Nog veel reis plezier.

peter n.d.
Berichten: 1244
Lid geworden op: 22 mar 2014, 20:31
Type Goldwing: GL1800

Re: Ritje naar't Int. GW treffen te Nago-Torbole ( I )

Bericht door peter n.d. » 09 jul 2016, 19:38

Beste Rolcam , cooper : Een mooie verslag van een mooie weekend . Jaja , rolcam, je kan hele wat kilometers vreten op de GoldWing zonder dat je achterwerk en /of rug pijn doen . :mrgreen: Groeten peter n.d. :wink:

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten