Route in Garmin zetten

Alle vragen en opmerkingen over navigatie en GPS systemen.
nico72
Berichten: 941
Lid geworden op: 01 apr 2011, 11:32
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Winssen

Route in Garmin zetten

Bericht door nico72 » 25 aug 2018, 20:57

Goedenavond,

Ik ben op zoek naar iemand uit omgeving Tiel/Nijmegen die mij bij mij thuis kan uitleggen/laten zien hoe ik een route in mijn Garmin 660 kan zetten ...
Uiteraard is er koffie en gebak aanwezig :D

Reactie graag in PB
Groetjes Nico

Yamaha FZS Fazer bj 2006 2009 tot 2011
GL1500 ratjetoe bj 1988 2011 tot 2014
GL1500 se bj 1992 2014 tot 2021
GL1800 C-ABS bj 2008 2021 tot...
GL1000 LTD bj 1976

Gebruikersavatar
inside
Berichten: 576
Lid geworden op: 28 mar 2006, 23:24
Type Goldwing: GL1800
Locatie: arnhem

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door inside » 25 aug 2018, 21:52

Hoi Nico,

kopieer het volgend rechts bovenin in het blokje zoek en alles wordt prima uitgelegd.

Routes uitwisselen: voor de Garmin ZUMO 550 / 660

succes Hans

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13175
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door RonalT » 25 aug 2018, 22:29

Even een avondje voordoen / uitleggen valt echt niet mee. Je hebt later iets nodig om het in het geheugen te prenten

Hier wordt de beste methode om een route te plaatsen, te starten en te rijden uitgelegd.
In de eerste video een grove uitleg en in de tweede exact over de 660, met de handelingen om een GPX in het toestel te plaatsen, te importeren en te starten.
Het gaat hier over een track, maar een route werkt (bijna) hetzelfde. Alleen moet je de route onder routes zoeken in het toestel


youtu.be/YTnJTd0oNfI


youtu.be/hAU55uC6fnQ
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
inside
Berichten: 576
Lid geworden op: 28 mar 2006, 23:24
Type Goldwing: GL1800
Locatie: arnhem

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door inside » 25 aug 2018, 23:06

RonalT,

Ik ging er al vanuit dat jij op mijn reactie zou reageren. :D

Ik kreeg de link niet op een passende manier geplaatst op een manier dat het ging werken :oops:

Ik ga er vanuit dat Nico hiermee wel geholpen is.

groet Hans

nico72
Berichten: 941
Lid geworden op: 01 apr 2011, 11:32
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Winssen

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door nico72 » 26 aug 2018, 07:52

Ik ga er mee aan de slag!
Groetjes Nico

Yamaha FZS Fazer bj 2006 2009 tot 2011
GL1500 ratjetoe bj 1988 2011 tot 2014
GL1500 se bj 1992 2014 tot 2021
GL1800 C-ABS bj 2008 2021 tot...
GL1000 LTD bj 1976

Gebruikersavatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 7333
Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Velden noord limburg

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door peter » 26 aug 2018, 08:21

Nico, ik loop altijd te klooien met die routes, toen ik nog de 660 op het stuur had en mapsource kon gebruiken was het een eitje. Nu heb ik een nieuwere zumo die niet werkt met mapsource, ik moet nu basecamp gebruiken en dat programma vindt ik niet echt gebruikers vriendelijk. Heb omdat ik routes niet te vaak maak al een paar keer de filmpjes moeten bekijken en dan is het meestal weer een oooooo ja verhaal. 😂
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P

Mijn motorhistorie sinds 1981:
suzuki gt380
Suzuki gt550,
Honda cb750 f1
suzuki gt380
Honda gl1000
honda cbx1050
Honda gl1100
Kawasaki z650
Suzuki gs1000
Honda gl1000 k3,
Kawasaki gpz1000rx
Kawasaki gpz900
Honda gl1200
Honda gl1500
Honda gl1000 k1
Honda gl1800
Honda gl1500
Honda gl1000 k2
Honda gl1800 huidig
Honda gl1000ltd gerestaureerd
Honda cb750f2 gerestaureerd
Suzuki GT750 J gerestaureerd

Gebruikersavatar
tumtrans
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 405
Lid geworden op: 17 mar 2012, 09:38
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Ingen

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door tumtrans » 26 aug 2018, 10:38

Ik wil dat uiteraard "live" laten zien Nico. Alleen hebben we de pech dat we op vakantie gaan....
In oktober wil ik er wel even mee stoeien met je.
Zeker even de genoemde filmpjes bekijken!
If you live by the sword, you will die by the sword.
-------------------------------------------------------
Kawasaki XII voyager bj1988 (2011-2014)
Goldwing 1500 se bj 1995 (2014-2019)
Goldwing 1800 bj 2007 (2019-heden)

Gebruikersavatar
GlimWas
Berichten: 534
Lid geworden op: 19 apr 2013, 09:38
Type Goldwing: overig
Locatie: Op de Guzzi

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door GlimWas » 29 aug 2018, 12:26

Wil je géén gestoei met routes/tracks gewoon een TT kopen!!!! Werken doodsimpel en goed. En het verhaal ja maar je kunt met een Garmin zoveel meer zal heus wel waar zijn, maar dat gebruikt de gemiddelde rijder niet naar mijn bescheiden mening, die wil de route/track erin zetten en rijden en dat is nou precies wat een TT precies voor je doet zonder moeilijkdoenerij .......... Is een TT perfect? Natuurlijk niet, maar hij werkt wél eenvoudig en heeft
geen avondje uitleg nodig.................. Ik heb alweer zin in de discussie in oktober................;)
Most motorcycle problems are caused by the nut that connects the handlebar with the seat

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13175
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door RonalT » 29 aug 2018, 13:01

As iemand simpel een route of een track in een toestel wil zetten denk ik niet dat er veel verschil is in TT of Garmin. Een route of track er in zetten is simpel een bestandje versturen.
Het verhaal dat een TT zo gemakkelijk te bedienen is is een oud verhaal...... wat elke keer weer opgediept wordt.
En dat er met een Garmin zo veel meer kan is ook al een oud verhaal...... wat elke keer weer opgediept wordt. Vertel me in een ander topic anders eens wat er meer kan met een ZUMO. Want we hebben het hier over ZUMO's.

Het grote verschil is dat je herberekenen niet uit kunt zetten bij een TT (eigenlijk bedoel je een Rider) en dat ik de laatste tijd van verschillende kanten hoor dat dat lastig kan zijn als je van een route moet afwijken. Want dan wil je op het zicht om de hindernis heen, terug naar de route rijden. Maar door elke keer herberekenen krijg je op de TT geen duidelijk zicht op de kaart.
Ook hoor ik dat er een oplossing voor is door een route te stoppen en opnieuw te openen zonder hem te starten.
(don't shoot me, het is wat ik lees op andere fora)

De oplossing voor Nico, Peter en vele anderen is niet om een ander toestel te kopen, maar een oplossing van het probleem aanbieden.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
GlimWas
Berichten: 534
Lid geworden op: 19 apr 2013, 09:38
Type Goldwing: overig
Locatie: Op de Guzzi

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door GlimWas » 29 aug 2018, 14:56

De TT kent helemaal geen herberekening, daarom kan je dat ook niet uitzetten..... Wat voor mij werkt is de track gebruiken, die blijft zichtbaar op de kaart en kan dus 'in het zicht' gehouden worden op deze wijze.
Persoonlijk heb ik dus ook nog nooit problemen gehad bij wegomleidingen. Maar je hebt gelijk, het gaat om oplossingen en die bied ik niet, alleen de spreekwoordelijke 'knuppel in het hoenderhok' uiteraard, de discussie 'wat is beter' gaat
toch door niemand gewonnen worden en dat maakt het tegelijkertijd ook wel weer leuk ;)
Most motorcycle problems are caused by the nut that connects the handlebar with the seat

Gebruikersavatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 7333
Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Velden noord limburg

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door peter » 29 aug 2018, 15:32

Mijn oplossing is om het gewoon vaker te doen. Ik maak niet vaak routes of download ze van het internet en als ik dan na maanden weer eens een route pak dan weet ik het domweg niet meer. Het heeft ook niet echt mijn interesse dat gedoe met die programma’s.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P

Mijn motorhistorie sinds 1981:
suzuki gt380
Suzuki gt550,
Honda cb750 f1
suzuki gt380
Honda gl1000
honda cbx1050
Honda gl1100
Kawasaki z650
Suzuki gs1000
Honda gl1000 k3,
Kawasaki gpz1000rx
Kawasaki gpz900
Honda gl1200
Honda gl1500
Honda gl1000 k1
Honda gl1800
Honda gl1500
Honda gl1000 k2
Honda gl1800 huidig
Honda gl1000ltd gerestaureerd
Honda cb750f2 gerestaureerd
Suzuki GT750 J gerestaureerd

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13175
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door RonalT » 29 aug 2018, 16:24

Inderdaad, Peter. Het is net als met reclame.

"De kracht van de herhaling."
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
G.winger
Berichten: 2215
Lid geworden op: 22 mar 2006, 21:08
Type Goldwing: GL1800
Locatie: kerkrade (z-limb)

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door G.winger » 29 aug 2018, 17:52

heb tegenwoordig MRA mijnrouteapp bij velen wel bekend.
die gebruik ik om routes te maken of te veranderen werkt heel simpel.
die routes als track in de garmin 660 en gaan met die banaan.
gr. Johan

Believe you can and you`re halfway there.

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13175
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door RonalT » 29 aug 2018, 19:34

Wat je gebruik of welk navigatiesysteem je hebt is niet de vraag.
De vraagsteller heeft een ZUMO 660 en zoekt (of zocht) iemand die hem eens goed kan uitleggen hoe hij een route van de computer in zijn toestel krijgt.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
G.winger
Berichten: 2215
Lid geworden op: 22 mar 2006, 21:08
Type Goldwing: GL1800
Locatie: kerkrade (z-limb)

Re: Route in Garmin zetten

Bericht door G.winger » 29 aug 2018, 20:29

RonalT schreef:
29 aug 2018, 19:34
Wat je gebruik of welk navigatiesysteem je hebt is niet de vraag.
De vraagsteller heeft een ZUMO 660 en zoekt (of zocht) iemand die hem eens goed kan uitleggen hoe hij een route van de computer in zijn toestel krijgt.
dat had ik begrepen.
geef alleen aan dat via MRA het een stukje makkelijker is om een route in de garmin zumo 660 is te plaatsen.
als ik dichterbij zou wonen had ik het wel bij hem uitgelegd.
gr. Johan

Believe you can and you`re halfway there.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten