GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11:00

Alle vragen en opmerkingen over navigatie en GPS systemen.
Gebruikersavatar
Wup
Berichten: 623
Lid geworden op: 16 dec 2012, 11:30
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Helmond

GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11:00

Bericht door Wup » 22 apr 2015, 01:14

Ondanks dat er hier blijkbaar weinig belangstelling is voor goed en betaalbaar navigatiesysteem anders dan van Garmin / TomTom, wil ik jullie de actie van 1dayfly geldig tot 22 april 2015 en tot 12:00 uur s'middags niet onthouden. Wellicht zijn er toch nog mensen hier in geïnteresseerd. Gorider Biker-Extensa SE. Tevens zijn er diverse accessoires voor voordelige prijzen bij te koop.

Zelf heb ik de GoRider Biker-Extensa met de Duo Aloha headset en de autokit bestaande uit een 12 volts adapter voor in het sigarettenaanstekercontact en een zuignap met een extra cradle besteld. Deze is NIET van RAM, maar ik heb bij mijn Mio eenzelfde zuignap en die zit echt VAST. De accessoires die bij de Biker Extensa SE worden geleverd zijn echter WEL van RAM.
Deze set heeft mijinclusief verzendkosten van €6.95 precies €401,80 gekost. Normaal kost deze set €547,25.

Willen jullie meer weten over de GoRider Biker-Extensa Se kijk dan nog eens hier en lees de beschrijving op 1dayfly inclusief de commentaren.
Ik ben benieuwd wie deze uitdaging aandurft! Ik heb veel tijd besteed aan de resource voor dit product en als ik er NIET van overtuigt was dat het goed was, dan had ik dit zeker niet gepost.

Grtz Wup
Laatst gewijzigd door Wup op 22 apr 2015, 14:12, 1 keer totaal gewijzigd.
GOLDWING FOREVER!!!

Gebruikersavatar
director
Berichten: 3093
Lid geworden op: 22 mar 2006, 16:13
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Volkel

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door director » 22 apr 2015, 09:12

Het lijkt wel een tell-sell reclame :wink:

Het zal ongetwijfeld een prima navigatie zijn vanaf € 150, maar hoe zit het met het gebruiken van routes die bv in Garmin zijn gemaakt ?
Kun je net zo gemakkelijk routes uitwisselen van andere merken ? Vragen waar deze site geen duidelijk antwoord op geeft.

Het is goed dat er een alternatief is voor Garmin en TomTom, zeker voor een lagere prijs.
Groeten uit Volkel,
Erik Windmeijer
oprichter van http://www.goldwingforum.nl"

Bestel nu de forum bandana

Gebruikersavatar
Black Wing
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 2008
Lid geworden op: 09 apr 2006, 19:25
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Lelystad

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door Black Wing » 22 apr 2015, 10:14

Dit staat er over de te laden routes

Routes in het KML formaat, maar GPX/GDB bestanden kunnen wel via de routesoftware ingeladen worden.
Groeten, Eric

Gebruikersavatar
Wup
Berichten: 623
Lid geworden op: 16 dec 2012, 11:30
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Helmond

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 12

Bericht door Wup » 22 apr 2015, 14:00

director schreef:Het lijkt wel een tell-sell reclame :wink:

1.hoe zit het met het gebruiken van routes die bv in Garmin zijn gemaakt ?

2.Kun je net zo gemakkelijk routes uitwisselen van andere merken ?

3.Vragen waar deze site geen duidelijk antwoord op geeft.

4.Het is goed dat er een alternatief is voor Garmin en TomTom, zeker voor een lagere prijs.
Beste Erik,

Vraag 1 is al door blackwing beantwoord en dat betekend dat je je routes gewoon in Basecamp (of een ander routesoftwareprogramma) kan blijven maken.
De nieuwe TomTom is van .itn naar .gpx overgestapt wat hier op het forum als een enorm pluspunt wordt ervaren.
Trouwens de huidige mapsoftware van de GoRider Biker-Extensa SE is gelijk aan die van TomTom, je zal er dan ook dezelfde optie's in vinden als die van TomTom,
alleen met misschien wat ander benamingen.

Vraag 2 lijkt mij met vraag 1 al gedeeltelijk beantwoordt , omdat hij ook met Basecamp werkt. Eigen ervaring met uitwisseling van routebestanden naar diverse
andere navigatieapparatuur heb ik niet, maar er zijn hiervoor oplossingen te vinden met diverse conversiesoftware.

Vraag 3 Ik weet niet of je mijn geüpdatet GoRider Biker-Extensa SE (Update) gelezen hebt en het eerste filmpje hebt bekeken, maar wat 1dayfly-site betreft heb je gewoon gelijk.

Vraag 4 weinig aan toe tevoegen en ben ik helemaal met jouw eens :D

Over de Tell-Sel Reclame opmerking wil ik het volgende zeggen: ik heb géén banden met enige site waarnaar ik verwijs en verdien er dus ook niets aan.
Dat hoeft ook niet want als enthousiast GoldWingrijder was/is het mijn bedoeling om een goed én betaalbaar alternatief te kunnen bieden vooral omdat er
hier nogal veel Garmin/TomTom adepten zijn (hier bedoel ik trouwens niets negatiefs mee) en andere navigatieapparatuur niet of nauwelijks aan bod komt.

Zelf heb ik de GoRider Biker-Extensa wel gekocht met een aantal accessoires die je kan bewonderen (of niet :wink: ) als je de betreffend blauwe url-links aanklikt.
Zodra ik de spullen binnen heb en zo te zien zal dat pas medio volgende week zijn zal ik hiervan uitgebreid verslag doen in reviewformaat.
Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken om deze mooie site nog verder te verrijken op het punt van navigatieapparatuur, wat volgens mij toch ook de
bedoeling is om de mensen zoveel mogelijk informatie en alternatieven te verschaffen.

Want Als je deze set b.v met een TomTom 400, een Sena duoheadset en een autosteun inusief een extra cradle én een 12 volt adapter vergelijkt,
ben je al gauw €900 - €1000 verder en dan lijkt mij een alternatief van €400 nog niet zo gek.

Zoals als gezegd zal ik volgende week hopelijk beginnen met verslag te doen van mijn eerste ervaringen met de GoRider Biker-Extensa SE (sorry, kon het weer niet laten :twisted: ) als mijn
gezondheid het tenminste toelaat, hierdoor kan ik momenteel niet op mijn GoldWing :( of in mijn auto rijden. Maar zodra dat weer kan zal er ook een reportage verschijnen van het
praktische gebruik van de GoRider Biker-Extensa SE ten opzichte van de hier wat meer gebruikte (platgetreden) :wink: navigatieapparatuur.

Met de GoldWinggroeten en nog vele mooie en veilige GoldWingritjes gewenst, met of zonder GoRider Biker Extensa SE :D

Grtz Wup
GOLDWING FOREVER!!!

Lotus2000
Berichten: 44
Lid geworden op: 17 aug 2012, 23:28
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Rosmalen

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door Lotus2000 » 22 apr 2015, 20:10

Vorig jaar was deze ook bij 1dayfly. Ik heb hem toen gekocht en ben er tevreden over. Ik heb hem alleen nog maar gebruikt voor navigatie naar een adres en nog geen routes geïmporteerd. Omdat ik hem een tijdje niet had gebruikt wou hij niet meet opladen. Na contact opgenomen te hebben met 1dayfly werd ik door verwezen naar de klantenservice van GoRider. Ik had binnen 24 uur antwoord op mijn mailtjes (ook op zaterdag). Ik ben er goed te spreken over.

Groetjes,

Ben
I've learned so much from my mistakes...
I'm thinking of making a few more.

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 12106
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Dinteloord

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door RonalT » 22 apr 2015, 21:16

Lotus2000 schreef:ben er tevreden over. Ik heb hem alleen nog maar gebruikt voor navigatie naar een adres en nog geen routes geïmporteerd
Met elk, het goedkoopste of duurste, toestel kan je prima naar een adres toe begeleid worden. Da's autonavigatie en daarin zijn allerlei merken gespecialiseerd.
Als motorrijder willen we nu juist een mooie route kunnen downloaden of zelf maken en deze rijden. En daar wordt het lastig.
Er zijn toestellen die heel nauwkeurig de geplande route aanhouden, maar er zijn ook toestellen die dat een stuk minder doen. Die rekenen op eigen houtje een nieuwe route uit. Er zijn toestellen die je perse langs alle routepunten willen sturen. Er zijn toestellen die het je bijna onmogelijk maken om een route op een willekeurig punt op te pakken, ze sturen je altijd naar het beginpunt toe.

Dus graag hoor ik hoe het toestel een route behandeld. Is het toestel gemakkelijk op je stuur te bevestigen en gemakkelijk uit de houder te halen. Is een route enigszins gemakkelijk te maken, gemakkelijk naar het toestel te sturen, is het scherm goed afleesbaar in zonlicht, is het gemakkeleijk te bedienen met motorwanten aan?
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
Wup
Berichten: 623
Lid geworden op: 16 dec 2012, 11:30
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Helmond

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door Wup » 23 apr 2015, 16:43

Lotus2000 schreef:Vorig jaar was deze ook bij 1dayfly. Ik heb hem toen gekocht en ben er tevreden over. Ik heb hem alleen nog maar gebruikt voor navigatie naar een adres en nog geen routes geïmporteerd. Omdat ik hem een tijdje niet had gebruikt wou hij niet meet opladen. Na contact opgenomen te hebben met 1dayfly werd ik door verwezen naar de klantenservice van GoRider. Ik had binnen 24 uur antwoord op mijn mailtjes (ook op zaterdag). Ik ben er goed te spreken over.

Groetjes,
Ben
Beste Ben,

Goed om te horen dat je zo tevreden bent over jouw GoRider Biker-Extensa.
Waarschijnlijk ben jij wat dat betreft de enigste op dit forum die daar zo over denkt, maar op ander fora zijn er meer die de GoRider Biker-Extensa waarderen.
Echter de GoRider Biker-Extensa die jij vorig jaar hebt aangeschaft is niet geheel gelijk aan de GoRider Biker-Extensa SE die op 12 maart van dit jaar op de markt is verschenen.
Het gaat hier om dezelfde GoRider Biker-Extensa die jij hebt, maar inmiddels is de hardware verbeterd, zo is b.v. het scherm 2.5 X helderder geworden en heeft hij een dubbele antenne gekregen.
Als je dit topic van mij leest vooral het bovenste stuk kom je meer te weten over de vernieuwde GoRider Biker Extensa SE.
In ieder geval als ik er niet van overtuigd was dat het om een goede navigatieapparatuur ging, dan had ik het natuurlijk zelf niet aangeschaft.
Zoals gezegd ben ik van plan op de GoRider Biker-Extensa SE intensief te testen zodra ik het binnen heb en zal mijn bevindingen dan hier op dit forum posten.
Tot dan veel fijne en veilige GoldWingritjes gewenst met jouw GoRider Biker-Extensa! :D

Grtz Wup
Laatst gewijzigd door Wup op 24 apr 2015, 02:28, 2 keer totaal gewijzigd.
GOLDWING FOREVER!!!

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 12106
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Dinteloord

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door RonalT » 23 apr 2015, 17:33

Wup schreef:In ieder geval als ik er niet van overtuigd was dat het om een goede navigatieapparatuur ging, dan had ik het natuurlijk zelf niet aangeschaft.
Hoe weet je dat het een goed navigatiesysteem is?
Om dit uit te vinden moeten we trouwens eerst vast stellen wat het apparaat dient te kennen. Dus zaken als hoe groot gebied dient de kaart te dekken, hoe moet het apparaat met routes om gaan, willen we met tracks kunnen werken, moet hij waterdicht zijn, hoe stevig moet het toestel zijn, gemak bij in en uit de houder halen, is zichtbaarheid in zonlicht belangrijk, is de grootte van de beeldschermknoppen belangrijk, hoe groot moet het scherm zijn, enzenz.....
Schrijf eens wat jij belangrijk vind en hoe het toestel daarin voldoet?

Want steeds maar zeggen dat het een goed toestel is zet geen zoden aan de dijk. ;-)
Oja, en zeg nou niet dat het hier op het forum niets gevonden wordt, maar ik ga niet blindelings een toestel kopen, ik wil eerst te weten wat ik er ongeveer van kan verwachten.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan

Gebruikersavatar
Wup
Berichten: 623
Lid geworden op: 16 dec 2012, 11:30
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Helmond

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door Wup » 24 apr 2015, 02:09

RonalT schreef:
Wup schreef:In ieder geval als ik er niet van overtuigd was dat het om een goede navigatieapparatuur ging, dan had ik het natuurlijk zelf niet aangeschaft.
1.Hoe weet je dat het een goed navigatiesysteem is?

2.Want steeds maar zeggen dat het een goed toestel is zet geen zoden aan de dijk. ;-)

3.Oja, en zeg nou niet dat het hier op het forum niets gevonden wordt, maar ik ga niet blindelings een toestel kopen, ik wil eerst te weten wat ik er ongeveer van kan verwachten.
Beste RonalT,

Veel vragen en terecht en veel emotie (het laatste misschien iets minder terecht).

1.Als je mijn topics over de GoRider Biker Extensa SE update goed gelezen hebt zal het je wel opgevallen zijn dat ik niet over 1 nacht ijs ben gegaan. Op een topic over de GoRider Biker-Extensa op Motor-forum.nl wordt de gebruikerservaringen van de GoRider Extensa én zijn voorgangers uitgebreid besproken. Zowel de min als ook de goede punten. Ook de review op Testmotor.nl die jij zelf plaatste was de eindconclusie dat het een goed navigatieapparaat was, alhoewel dat niet over de GoRider Biker Extensa met het 4:3 breedbeeldscherm ging, maar over het Basis model met het 3:5 bijna vierkante scherm.

2.Lijkt mij met vraag 1 eigenlijk al genoeg beantwoordt.

3.Dat je niet blindelings zou willen overstappen op een ander toestel als fervent Garmin gebruiker snap ik. In de bovenstaande antwoorden heb ik al aangegeven dat als ik het door mij bestelde toestel in huis heb er een mooie review over wil schrijven en dat het zo eerlijk mogelijk zal gebeuren. Dus, als je nog even geduld hebt dan zullen al jouw vragen in de nabije toekomst beantwoordt worden.

In de tussentijd een goede gezondheid gewenst en veel mooie Garmin/GoldWingritten. :D

Grtz Wup
GOLDWING FOREVER!!!

henny1953
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mei 2016, 14:22

Re: GoRider Biker-Extensa SE op 1dayfly tot 22 April 2015 11

Bericht door henny1953 » 16 mei 2016, 11:44

Goedendag,
Bij deze heb ik een vraag over de Extensa SE, als ik routes maak op het apparaat zelf geef ik aan OPSLAAN en als ik hem uit en weer aan zet kan ik nergens de opgeslagen route meer vinden, ook niet in Historiek en Favorieten.
Vraag 2: Mijn man heeft een Zumo en ik heb gelezen dat je een route gemaakt in Basecamp ook kan inladen op de Extensa, is dat veel werk om dat uit te leggen? :D
Alvast bedankt voor de moeite.

M.vr.gr. Henny v. Deventer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten