Vijfheerenlanden wil samen met andere gemeenten overlast motorrijders Lekdijk aanpakken

Plaats hier algemene onderwerpen die betrekking hebben op de Goldwing
Gebruikersavatar
rudolphwolven
Berichten: 530
Lid geworden op: 26 mei 2008, 02:11

Vijfheerenlanden wil samen met andere gemeenten overlast motorrijders Lekdijk aanpakken

Bericht door rudolphwolven » 04 mar 2022, 14:34

*****
Vijfheerenlanden wil samen met andere gemeenten overlast motorrijders Lekdijk aanpakken
Vandaag, 11:09

Afbeelding

© Gemeente Wijk bij Duurstede
VIJFHEERENLANDEN - Gemeenten rond de Lekdijk krijgen jaarlijks veel meldingen over geluidsoverlast die voornamelijk worden veroorzaakt door motorrijders. De gemeente Vijfheerenlanden wil dit hard aanpakken door een geluidsmeter aan te schaffen met andere gemeenten. Vanmiddag geven ze een demonstratie aan andere gemeenten in de hoop dat ze (financieel) bijspringen om dit probleem terug te dringen.

Wethouder Huib Zevenhuizen van de gemeente Vijfheerenlanden vertelt bij Radio M Utrecht dat de overlast behoorlijk groot is. "Wij krijgen hier een toenemend aantal klachten over. Eerder al hebben we een aantal stappen gezet, maar die aanpak tegen geluidsoverast willen we nu verder uitbreiden."

Een jaar geleden werden gericht geluidsmeldingen gedaan aan de Lekdijk. "Toen bleek wel dat een flink aantal motorrijders ook over de geluidsgrens heen ging." Volgens Zevenhuizen schrikken de overtreders dan ook van de boetes die ze dan krijgen. "Dat begint met 450 euro tot aan het niet verder kunnen rijden met de motor als het geluid ver boven de grens ligt."
Hoewel hij de overlast graag wil terugdringen, is het niet zo dat het motorrijden op de Lekdijk volledig ontmoedigd wordt, zegt Zevenhuizen. "Het gaat erom dat we de excessen eruit halen."
Lees ook: In gesprek met motorrijders op de Lekdijk: 'Bewustmaken van geluidsoverlast'

Geluidsmeter voor politie
Hoewel de politie daar best iets aan wil doen, zijn de middelen beperkt. "Er zijn maar een paar geluidsmetingen bij de politie beschikbaar, maar die worden op verschillende plekken in het land ingezet", vertelt Zevenhuizen. Om die reden wil de wethouder van Vijfheerenlanden andere gemeenten oproepen om gezamenlijk een geluidsmeter te kopen en die ter beschikking te stellen aan de politie. "Dit zou dan worden ingezet op plekken waar geluidsoverlast wordt gemeld."
Tijdens de demonstratie van vanmiddag staan twee motoren model: een met een gemanipuleerde uitlaat en een die aan de fabrieksnormen voldoet. "Daarna gaan we het gesprek aan met andere gemeenten rondom de Lekdijk en vragen we hen of ze geïnteresseerd zijn om gezamenlijk een geluidsmeter aan te schaffen.
Lees ook: Snelle jongens en decibelkillers: boetes voor luidruchtige motoren op Lekdijk

'Serieus geld'
Een apparaat voor het uitvoeren van geluidsmetingen is niet goedkoop: 20.000 euro. Daar komen dan nog jaarlijkse onderhoudskosten van 1000 euro bij. "Het gaat dus om serieus geld. Daarom ook het voorstel tot samenwerking."
Toch heeft Zevenhuizen ook wel begrip voor motorrijders die even laten horen hoe hard het geluid is van hun bike. "Ik rij zelf ook motor, dat vind ik ook leuk", vertelt de wethouder. "Maar op sommige plekken kan het echt niet. En aan het aantal meldingen te zien merken we dat er echt wel wat aan de hand is."

Bron: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/333045 ... -aanpakken


Vijfheerenlanden wil overlast motorrijders aanpakken[/color]
-
.
In gesprek met motorrijders over geluidsoverlast
.
.
Proud winner of the NGWClub-USA contest "Bike of the Year 2016"-----with my 1975 Honda GL1000 K1
http://www.ngwclub.com/forum/viewtopic. ... 16#p648054" onclick="window.open(this.href);return false;

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten