Weekend Zwarte Woud

Plaats hier je mooie reisverhalen
Plaats reactie
Pieter Aarts
Berichten: 558
Lid geworden op: 27 mar 2006, 15:53

Weekend Zwarte Woud

Bericht door Pieter Aarts » 06 mei 2008, 21:31

Hemelvaartsweekend Zwarte Woud.

Op Hemelvaartsdag zijn wij met 4 motoren vertrokken, Goldwing 1500 (Antoon), CBF1000 (vrouw van Antoon) en nog een CB750 Nighthawk en een Deauville. Ons logeeradres was in Todtnau-Fahl bij Hotel Lawine (http://www.lawine.de/) . Hier hadden we 3 overnachtingen op het programma staan.
Van te voren thuis had ik op de pc in Onroute en Mapsource al mooie route’s uitgezet die we in deze 4 dagen dan ook hebben gereden. In totaal hebben we in dit weekend 2000km gereden waarvan 1200km binnendoor is geweest. Dus er is weer veel gestuurd om de bandjes mooi rond te houden.
In het Zwarte Woud liggen de meeste hoogteplaatsen tussen de 1000m en 1500m, dus verschillende keren hoog-laag gehad.

Donderdag 1 mei
Dus de dag van vertrek, rond een uur of 7 waren we vertrokken waarbij we tot Zweibrucken de snelweg volgde (zo’n kleine 400km). Vanaf hier hadden we nog een route van zo’n 300km binnendoor. Eerst een klein stuk door Frankrijk en de Rijn overgestoken bij de grensovergang in de buurt van Baden Baden. Hier kwamen we terecht in het HochSchwarzwald. En hier zijn we kronkelend naar beneden gegaan. Rond een uur of 19.00 kwamen we aan in Fahl. Daar een goede maaltijd benuttigd en weer klaar gemaakt voor de volgende dag.

Vrijdag 2 mei
Voor vandaag stond er een route gepland door het vnl. linkergedeelte van het zuidelijk gedeelte van het Zwarte Woud. Op het eind van de dag hadden we zo’n 240km gereden over kleine weggetjes en natuurlijk veel bochten gehad. Op het zuidelijkste punt zaten we nog maar zo’n 15km van Basel af.

Zaterdag 3 Mei
De dag voor de 2e rondrit, we hadden zo’n 210km gereden en nu rond gereden in het rechtergedeelte van het Zuiden van het Zwarte Woud. Eerst naar beneden tot de Rijn, waarbij aan de overkant Zwitserland lag. Op het einde van de dag nog even naar Todtnau zelf geweest, hier was toevallig dit weekend van de motorclub daar ook een groot weekend georganiseerd, waardoor we onderweg ook meer motorrijders tegen waren gekomen.

Zondag 4 Mei
Overal komt een eind aan, ook aan deze vakantie dus, eerst nog zo’n 350km binnendoor gereden richting het noorden door het Zwarte Woud, vanaf daar weer een deel door Frankrijk en toen weer de snelweg op om naar huis te knallen. Onderweg tussen Spa en Luik nog wel een lange file gehad, d’r was een auto afgebrand. Maar ja, we waren met de motor dus dat gedeelte hadden we toch sneller afgelegd dan de auto’s.

Hier nog een aantal foto's:

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding
Hier een plattegrondje van de rit op die op de 1e dag is verreden.

Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Afbeelding
Bij het hotel met op de achtergrond onze gastheer

Afbeelding
De bereden wegen in het Zwarte Woud

Zo, weer een leuk weekend achter de rug met mooie bochten.
Als er liefhebber zijn met Garmin apparatuur die ook richting het Zwarte Woud gaan, als je even mailt ben ik wel bereid om de route's door te sturen die ik heb gemaakt.

little henkie

Bericht door little henkie » 06 mei 2008, 23:29

Vorig jaar september daar ook 3 dagen geweest, motoren op een aanhangwagen en daar heen gereden. Op de weg terug zo verschrikkelijk veel regen gehad dat we maar wat blij waren dat we in de auto zaten.
Wij hadden een heel goed en goedkoop pension waar ze voor ons een boekje hadden geregeld bij de VVV waar 12 dagroutes in stonden, je kunt er trouwens ook navigaties huren. De mooiste route die wij hebben gereden was door de vogezen, schitterende omgeving en lekker rustig om die tijd. Ik wil er zo weer naar toe, wat een prachtig gebied om lekker te sturen en te genieten van de mooie natuur.

Gebruikersavatar
pepewing
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
Berichten: 316
Lid geworden op: 29 jan 2007, 15:01
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Hoboken/Belgie
Contacteer:

Bericht door pepewing » 07 mei 2008, 07:39

ziet er allemaal weer zeer verleidelijk uit. 8) Wij hebben met een groepje in den Eifel gereden, zwarte woud staat op de agenda tijdens ons groot vakantie reis met de motor. :idea:
Het is inderdaad reuze rijden daar. EN...het weer is t voorbije week-end ook 100% mee gevallen,
gewoon weg MOOI :)
groetjes

Plaats reactie