Cruise control


Technische vragen, tips, trucs, enz.

Cruise control

Berichtdoor goldwingdragon » 14 Mei 2017, 15:21

Hallo

Ik heb een vraag
Mijn cruise doet het al tijdje niet meer
Het lampje cruise gaat wel branden maar als ik op set druk gaat hij niet aan
Ik hoor bij de rem duidelijk 2 klikjes zowel met inknijpen als los laten
Bij de koppeling hoor ik maar 1 klik moet ik hier ook 2 klikjes horen??
Voetrem nog niet geprobeerd


Grtz
you own a wing to show the thing
Gebruikers-avatar
goldwingdragon
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 26 Mrt 2010, 16:59

Re: Cruise control

Berichtdoor RonalT » 14 Mei 2017, 21:59

goldwingdragon schreef:....Bij de koppeling hoor ik maar 1 klik moet ik hier ook 2 klikjes horen??....


Ja!
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11753
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Cruise control

Berichtdoor goldwingdragon » 15 Mei 2017, 07:41

Is deze te repareren of moet er een nieuwe op
En is dat eenvoudig zelf te doen
you own a wing to show the thing
Gebruikers-avatar
goldwingdragon
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 26 Mrt 2010, 16:59

Re: Cruise control

Berichtdoor peter » 15 Mei 2017, 09:02

Gebruik anders even de zoekfunctie van het forum. Dit probleem is al vaker besproken en kan verschillende oorzaken hebben.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P (laatste update 07/10/17)
Gebruikers-avatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 6589
Geregistreerd: 30 Aug 2006, 20:54
Woonplaats: Velden noord limburg
Type Goldwing: GL1800

Re: Cruise control

Berichtdoor Marco1 » 15 Mei 2017, 20:21

goldwingdragon schreef:Ik hoor bij de rem duidelijk 2 klikjes zowel met inknijpen als los laten
Bij de koppeling hoor ik maar 1 klik moet ik hier ook 2 klikjes horen?


Meten is weten, gissen is missen.
Groeten Marco1.

GL1500 SE Zwart/grijs
Gebruikers-avatar
Marco1
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 802
Geregistreerd: 12 Sep 2011, 00:51
Woonplaats: Eindhoven de gekste
Type Goldwing: GL1500

Re: Cruise control

Berichtdoor Blacky » 19 Mei 2017, 09:54

Ik had het probleem dat alle lampjes wel aangingen maar hij niet inschakelde. Volgende gedaan. Er is een video van maar die is heel wazig. maar geeft wel de juiste info.
Filter vervangen alle schakelaars doorgemeten.
schakelaars staan in serie.(koppeling,voorrem en voetrem. Schakelaar voetpedaal even goed afstellen. Je moet het rechterkuipdeel er af hallen en dan het rode stekkerblok even los halen. Beide draden met multimeter verbinden en dan de 2 moeren achter het hitteschild van de rechter uitlaat afstellen. Hij moet net "aan" slaan.
Het pedaal heeft 2 afstel mogelijkheden, maar je moet de middelste 2 afstellen. Mijn CC deed het ook niet tot ik die schakelaar goed had afgesteld. Ik heb ook 2 plaatjes gelijmd op de koppeling en voorremhendels. daar zaten slijtplekjes in van de schakelaars. Nu werkt hij weer als een trein.
Wat niet rijdt staat stil..
Blacky
 
Berichten: 314
Geregistreerd: 27 Sep 2008, 23:28
Woonplaats: Woensdrecht

Re: Cruise control

Berichtdoor RonalT » 19 Mei 2017, 10:00

Blacky schreef:....Er is een video van maar die is heel wazig. maar geeft wel de juiste info....


Voor mensen die dit probleem ook hebben is het fijn als je er even bij zet welke video je bedoelt. :wink:
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11753
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Cruise control

Berichtdoor Blacky » 19 Mei 2017, 14:38

Yep helemaal gelijk. Betreft onderstaand filmpje. af en toe stop zetten dan weet je waar je moet kijken.


youtu.be/yoOmi7qlGyM
Wat niet rijdt staat stil..
Blacky
 
Berichten: 314
Geregistreerd: 27 Sep 2008, 23:28
Woonplaats: Woensdrecht

Re: Cruise control

Berichtdoor GL-1000 » 20 Mei 2017, 10:07

Kijk eerst s naar t lagerbusje in de koppelinghendel, als deze op is zal ie t schakelaartje niet voldoende indrukken. Neem aan dat ie klikt bij inknijpen? Schakelaartje vervangen is erg gemakkelijk, kosten n euro of 16 ex btw. Maar eerst t schakelaartje even met de hand proberen!! Denk dat ie dan wel 2x klikt. Dan dus n lagerbusje erin en wellicht klaar!
Om oud en wijs te worden :wink:, moet je jong en dom beginnen... :lol:
GL-1000
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 14 Okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1000

Re: Cruise control

Berichtdoor wijnz » 31 Mei 2017, 09:18

Bij mij was het schoonmaken van de schakelaars van koppeling en rem met contactspray voldoende voor een goede werking.
wijnz
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 25 Jun 2016, 13:25

Re: Cruise control

Berichtdoor Blacky » 01 Jun 2017, 06:53

Alle schakelaars doormeten:
Ik had het probleem dat alle lampjes wel aangingen maar hij niet inschakelde. Volgende gedaan. Er is een video van maar die is heel wazig. maar geeft wel de juiste info.
Filter vervangen alle schakelaars doorgemeten.
schakelaars staan in serie.(koppeling,voorrem en voetrem. Schakelaar voetpedaal even goed afstellen. Je moet het rechterkuipdeel er af halen en dan het rode stekkerblok even los halen. Beide draden met multimeter verbinden en dan de 2 moeren achter het hitteschild van de rechter uitlaat afstellen. Hij moet net "aan" slaan.
Het pedaal heeft 2 afstel mogelijkheden, maar je moet de middelste 2 afstellen. Mijn CC deed het ook niet tot ik die schakelaar goed had afgesteld.
Als het goed is staat de link van de video ergens in de topic
Wat niet rijdt staat stil..
Blacky
 
Berichten: 314
Geregistreerd: 27 Sep 2008, 23:28
Woonplaats: Woensdrecht


Terug naar GL1500

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten