accu laad niet


Technische vragen, tips, trucs, enz.

accu laad niet

Berichtdoor gekkegerke » 09 Apr 2017, 15:20

hallo
ik heb een probleem.
wanneer ik de accu door meet met het contact uit meet ik 12.6 v.
maar wanneer ik hem op contact zet loopt hij langzaam terug.
en wanneer ik hem start loopt de volt meter ook langzaam terug.
en bij 3000 toeren komt hij niet omhoog.
het het een en ander doorgemeten en kan geen lekstroom vinden.
ik zit sterk de dynamo te verdenken maar misschien weet iemand hier iets.

gary
gekkegerke
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 09 Apr 2017, 15:07
Woonplaats: Sneek
Type Goldwing: GL1500

Re: accu laad niet

Berichtdoor Cas » 09 Apr 2017, 16:17

Er kunnen hier 3 zaken zwak zijn, de dynamo, de spanningsregelaar en de accu. Verder kan er, vooral bij oudere motorfietsen, weer ergens sprake zijn van een slecht contact, kijk ook zeker of de contacten van de accu goed vastzitten en schoon zijn.
Controleer in ieder geval eerst de stekker, met de 3 fasedraden, van de dynamo en die andere stekker van de spanningsregelaar, die willen nogal eens voor problemen zorgen en zelfs in de fik vliegen.
Is je accu nog goed, zo ja, dan moet de oorzaak bij de dynamo of spanningsregelaar liggen.
Gebruikers-avatar
Cas
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 357
Geregistreerd: 21 Okt 2016, 17:47
Type Goldwing: GL1800

Re: accu laad niet

Berichtdoor gekkegerke » 09 Apr 2017, 16:32

ten eerste de accu is nieuw en volledig opgeladen.
aansluitingen zijn goed.
ik heb aan de dynamo geen stekker zitten met 3 fasedraden alleen een klein stekkertje waar 2 draadjes uit komen een groendraad die gaat naar ? en een zwarte die naar de aansluiting van de dikke draad op de dynamo gaat.

waar zit de spanningsregelaar bij de gl1500?
gary
Afbeelding
gekkegerke
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 09 Apr 2017, 15:07
Woonplaats: Sneek
Type Goldwing: GL1500

Re: accu laad niet

Berichtdoor bowser » 09 Apr 2017, 18:14

gekkegerke schreef:ten eerste de accu is nieuw en volledig opgeladen.
aansluitingen zijn goed.
ik heb aan de dynamo geen stekker zitten met 3 fasedraden alleen een klein stekkertje waar 2 draadjes uit komen een groendraad die gaat naar ? en een zwarte die naar de aansluiting van de dikke draad op de dynamo gaat.

waar zit de spanningsregelaar bij de gl1500?
gary
Afbeelding

in de dynamo
als je hem bij 3000 rpm meet moet je ongeveer 14,2 volt meten haalt hij dat niet kan het wel eens voorkomen dat de koolborstels in je dynamo of versleten zijn of blijven hangen
groeten uit de Zeg
Gebruikers-avatar
bowser
 
Berichten: 616
Geregistreerd: 29 Aug 2010, 15:14
Woonplaats: Zegge
Type Goldwing: GL1800

Re: accu laad niet

Berichtdoor RonalT » 09 Apr 2017, 19:50

Cas schreef:Controleer in ieder geval eerst de stekker, met de 3 fasedraden, van de dynamo


Je hebt het forum goed gelezen, maar een 1500 heeft een heel andere dynamo dan bv een 1200... en de drie gele draden ontbreken bij een 1500 :roll:

En inderdaad, zoals Chris (bowser) al schreef kan het probleem in de koolborstels zitten.

Voor een volledige reportage hoe de koolborstels te demonteren en monteren zijn vind ..... JE HIER
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender voor 2016 wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11395
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: accu laad niet

Berichtdoor Wehoo » 09 Apr 2017, 20:46

Een vraag t.a.v. de koolborstels bij een 1500. Bij welke kilometerstand vervang je deze preventief. M.a.w. wat zijn de ervaringen t.a.v. de levensduur van de koolborstels. Ik ben geadviseerd om deze bij 100.000 km preventief te vervangen.
Groet,
Werner.
Gebruikers-avatar
Wehoo
 
Berichten: 121
Geregistreerd: 10 Mei 2012, 09:31
Woonplaats: Baarlo (Baolder)
Type Goldwing: GL1500

Re: accu laad niet

Berichtdoor bowser » 09 Apr 2017, 21:16

bij me oude 1500 deed ik elke winter de koolborstels vervangen reed per jaar dan ongeveer 25000km
als je een beetje handig ben en kan solderen kan je het zelf doen
Ze kosten geen drol
groeten uit de Zeg
Gebruikers-avatar
bowser
 
Berichten: 616
Geregistreerd: 29 Aug 2010, 15:14
Woonplaats: Zegge
Type Goldwing: GL1800

Re: accu laad niet

Berichtdoor cooper » 09 Apr 2017, 22:16

Hier bij de twee 1500's op zeven jaar tijd nog nooit koolborstels vervangen en nog geen probs gehad met laden. :wink:
Once you ride a Wing, you buy a Wing!
Gebruikers-avatar
cooper
 
Berichten: 1425
Geregistreerd: 10 Aug 2010, 12:53
Woonplaats: Nijlen (Belgie)
Type Goldwing: GL1500


Terug naar GL1500

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast