Volle accu motor wil niet starten


Technische vragen, tips, trucs, enz.

Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor BolleGijs » 27 Okt 2016, 21:23

Beste wingers,
Mijn GL1500 '89 er kreeg ik ineens niet met gestart. Had en paar daagjes in de regen gestaan en ik vermoedde dat dat de oorzaak was. Aanslepen ging snel dus dat zat wel snor. Echter na een tijdje gereden te hebben probeerde ik voordat ik hem in de garage zette opnieuw te starten. Verlichting schakelde uit en ik hoorde een duidelijke "klik". Ik Davy toen aan een zwakke accu maar nu met andere auto accu erbij kom ik niet verder als die duidelijke "klik" maar startmotor werkt niet. Kanel dit door defect startrelais komen. Met vriendelijke groet.

Huub.
Met vriendelijke groet, van een GL1500 rijder.
BolleGijs
GL 1500 rijder
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 15 Jul 2007, 20:18
Woonplaats: Doesburg
Type Goldwing: GL1500

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor RonalT » 27 Okt 2016, 23:30

Dat kan, maar er zijn tal van andere redenen. Pas na enig meten weet je wat er aan de hand is.
Domweg onderdelen wisselen kan natuurlijk ook, maar dat is een redelijk dure methode.

Een klein bijkomend probleem is dat een 1500 twee startrelais heeft. :roll:
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11520
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor peter » 28 Okt 2016, 09:30

Dat probleem ken ik, ik probeerde dat ooit ook eens. Het probleem bleek later in de startkabels te zitten. Doordat de knijpers erg groot zijn zet je hem met 1 kant op de pool en 1 kant tegen het plastic van de accu, met een beetje mazzel blijft hij dan zitten maar in de bek van de startkabel zit maar aan 1 kant een contact dat verbonden is met de kabel. Het ijzertje dat bij mij in de pool beet had er geen kabel aanzitten. Hij maakte dus domweg geen contact. Van te voren even kijken welke kant de kabel heeft en die dus op de pool zetten.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P
Gebruikers-avatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 6473
Geregistreerd: 30 Aug 2006, 20:54
Woonplaats: Velden noord limburg
Type Goldwing: GL1800

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor BolleGijs » 28 Okt 2016, 12:54

Dank beiden. Ga morgen de zaak nog even goed controleren en uitvoeren.

Met vriendelijke groet,

Huub.
Met vriendelijke groet, van een GL1500 rijder.
BolleGijs
GL 1500 rijder
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 15 Jul 2007, 20:18
Woonplaats: Doesburg
Type Goldwing: GL1500

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor pbeeren » 30 Okt 2016, 18:58

Het kan ook gewoonweg de massa kabel zijn met een slecht contact.
Dan meet je dat de accu vol is maar op het moment dat je start gaat er een behoorlijk hoge stroom lopen en dan valt de spanning helemaal terug door de hoge overgangsweerstand en hoor je weliswaar de klik van het relais maar de startmotor draait niet rond en de lichten vallen uit.
Dus check eerst of alles goed vastzit.
Toevallig een maand geleden ook hetzelfde gehad.
Probeer te starten en alles valt uit.
Na wat geduw aan de kabels starte hij weer.
Bij mij bleek de pluskabel aan de accu los te zitten !!
Even aandraaien en probleem opgelost , maar kan dus ook de massakabel zijn , geeft hetzelfde probleem.
Goldwing GL 1500 uit 1992 zwart
Gebruikers-avatar
pbeeren
 
Berichten: 48
Geregistreerd: 02 Jan 2014, 16:34
Woonplaats: Leveroy
Type Goldwing: GL1500

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor BolleGijs » 30 Okt 2016, 21:07

Dankzij bikers best probleem verholpen. Startrelais was defect. Zaterdag verholpen. Hij start weer als een tierelier. Bedankt alleen
Met vriendelijke groet, van een GL1500 rijder.
BolleGijs
GL 1500 rijder
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 15 Jul 2007, 20:18
Woonplaats: Doesburg
Type Goldwing: GL1500

Re: Volle accu motor wil niet starten

Berichtdoor wijnz » 31 Jan 2017, 19:24

Dit is precies wat gebeurde met mijn nieuwe gl 1500. De dealer had er nog even een vers accuutje ingehangen en het reed allemaal fantastisch, bij stapvoets moet je even oppassen! Toen even de achteruit geprobeerd, die accu moest na 100 km nu toch vol zijn? Toen thuis aangekomen wilde hij niet meer starten. heb de accu aan de druppellader gezet en nu morgen nog maar eens proberen. Ik vrees echter ook dat het relais eraan is, ga dit testen door met een schroevedraaier de contacten door te verbinden.
wijnz
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 25 Jun 2016, 13:25


Terug naar GL1500

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten