MPH naar KPH LCD ombouwen


Technische vragen, tips, trucs, enz.

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor ronald1500cc » 07 Feb 2011, 10:58

ik ga binnekort bij mijn interstate uit 85 geen lcd ook de tellerklok omzetten van mph naar km/h

denk dat het uitbouwen wel het zelfde zal zijn
dit heb je mooi gedaan zo met de foto's
bedankt hier voor

greetzzz vanaf het bankstel uut 't oosten
eens een wing altijd een wing
Gebruikers-avatar
ronald1500cc
 
Berichten: 90
Geregistreerd: 12 Jul 2010, 18:09
Woonplaats: nijmegen
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Herman1 » 09 Feb 2011, 19:11

Dat is SUPER en de uitleg en foto s KLASSE ga ik ook beslisr doen. :lol:
Herman1
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 23 Jan 2011, 12:11
Woonplaats: Overdinkel
Type Goldwing: GL1200

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor mpanadera » 10 Feb 2011, 18:57

Sorry dat ik wat laat reageer op de prachtige uiteenzetting (van mijlen naar km). Zal er zeker gebruik van maken. Bedankt :D

Grts
Math
Goldwing GL 1200 1986 / Pan European 1100 ABS/TCS 1998
Gebruikers-avatar
mpanadera
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 29 Mrt 2010, 15:22
Woonplaats: Roermond

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Scott » 22 Feb 2011, 23:16

wauw wat een info!! en zóóó bruikbaar...
ik wil een nieuw contactslot monteren en dacht dat ikmijn kuip moest demonteren, heb veel kuipdelen eraf en is nu beetje kale motor en wilde meteen deze aanpassing van ml. naar km doen.(had er eens over gelezen)
ik hoef na lezen op forum voor mijn contactslot geen kuip voor te demonteren, maar heb nu de gelegenheid alles eens goed te maken waar mijn voorgangers hebben 'gekloot'. ff' zoeken en ik vind deze info over het ombouwen van ml. naar km ÈN DE RADIO FM!!!!!!!! GEWELDIG!!!!

dank voor jullie duidelijke en makkelijke uitleg mèt foto's!! geweldig gewoon! ga morgen meteen verder en heb er dus een hoop klusjes bij maar ik heb er zin in omdat het met deze info vertrouwd is.

groet,
Scott.
Beter tien zwanen in de lucht, dan één voor je motor!
Scott
GL 1500 rijder
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 21 Jan 2008, 14:40
Woonplaats: N.Scharwoude
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Scott » 23 Feb 2011, 12:07

nou ik heb mijn dash er uit en de print voor me liggen en het is niet dezelfde... :cry: er is maar een mogelijkheid voor een brug... :( weet er iemand raad mee? wellicht is het verschil dat ik een LTD heb?

Scott.
Beter tien zwanen in de lucht, dan één voor je motor!
Scott
GL 1500 rijder
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 21 Jan 2008, 14:40
Woonplaats: N.Scharwoude
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor auwerda » 23 Feb 2011, 14:03

Op een LTD is inderdaad maar 1 draabrugje.
Volgens dit forum topic moet je het draadbrugje weghalen en staat ie dan in Kilometers.
http://www.gl1200goldwings.com/viewtopic.php?f=55&t=63&hilit=speedo&start=13

Hoop dat het werkt voor je.

Groet alex.
Gebruikers-avatar
auwerda
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 10 Sep 2010, 20:56
Woonplaats: Helmond
Type Goldwing: GL1200

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Scott » 23 Feb 2011, 16:03

Dank je nogmaals :!: :!: :P :P

ik ben er blij mee!

Scott. :o
Beter tien zwanen in de lucht, dan één voor je motor!
Scott
GL 1500 rijder
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 21 Jan 2008, 14:40
Woonplaats: N.Scharwoude
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Frankjj01 » 06 Mrt 2011, 18:30

Gisteravond laat mijn radio ook maar even aangepast naar de NL zenders.
Is inderdaad wel even een gepriegel, maar is eigenlijk zo voor elkaar.
Dank zij de geweldige uitleg met foto's van borretje ( zie pagina 2 ) :D :D

Het is echt ongelofelijk hoeveel zenders je er opeens bijhebt. :D

Ik heb alleen nog een beste hoop ruis erbij, maar dat ligt ergens aan de antennekabel.
Mijn mp3 die nu kan spelen via de FM modulator is amper te horen van de ruis.

Als ik mijn antennekabel lostrek, zit er geen verschil in ontvangst, dus het lijkt erop dat de antenne niet aangesloten is.
En dit zit ergens bij een aansluiting in de kuip. Zonder veel sloopwerk niet bij te komen dus.

Weet iemand welke poten op het blok van de radio de antenne staat aangesloten ?
Misschien ga ik een bypass aansluiting maken.
Frankies Law : Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt smoesjes
Gebruikers-avatar
Frankjj01
GL 1500 rijder
 
Berichten: 722
Geregistreerd: 09 Dec 2010, 13:15
Woonplaats: Heerhugowaard
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Frankjj01 » 06 Mrt 2011, 21:39

Even een wijziging op mijn vorige post:

Ik wilde vanavond even bezig met mijn radio.
Zet ik het spul aan en wat denk je..... topontvangst op een heleboel zenders en..... geen ruis :!: :!: :D :D
Nou ja, een heel klein beetje op de verre achtergrond.
Hoe dit opeens kan, geen idee, maar wel fijn dat hij nu goed werkt.
Scheelt een hoop geklus :!:
Frankies Law : Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt smoesjes
Gebruikers-avatar
Frankjj01
GL 1500 rijder
 
Berichten: 722
Geregistreerd: 09 Dec 2010, 13:15
Woonplaats: Heerhugowaard
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor cooper » 06 Mrt 2011, 22:15

Heb je je moto eindelijk uit die bunker gehaald dan? :lol: :lol: :lol:
Once you ride a Wing, you buy a Wing!
Gebruikers-avatar
cooper
 
Berichten: 1429
Geregistreerd: 10 Aug 2010, 12:53
Woonplaats: Nijlen (Belgie)
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor auwerda » 07 Mrt 2011, 14:16

Frankjj01 schreef:Even een wijziging op mijn vorige post:

Ik wilde vanavond even bezig met mijn radio.
Zet ik het spul aan en wat denk je..... topontvangst op een heleboel zenders en..... geen ruis :!: :!: :D :D
Nou ja, een heel klein beetje op de verre achtergrond.
Hoe dit opeens kan, geen idee, maar wel fijn dat hij nu goed werkt.
Scheelt een hoop geklus :!:


Misschien vuile contacten achterop de radio. Een keer radio in en uitschuiven kan dan al verschil maken.
Spuit ze een keer in met contact spray.
Gebruikers-avatar
auwerda
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 10 Sep 2010, 20:56
Woonplaats: Helmond
Type Goldwing: GL1200

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Frankjj01 » 07 Mrt 2011, 21:41

Grrrr :twisted: :twisted: ik baal :!: :!: :!:

Net weer even de radio geprobeerd, maar... weer hevige ruis met op de achtergrond de muziek.
Contacten gereinigd. De ene keer met aanzetten doet hij het goed. De volgende keer weer niet.
Nu tig keer aan en uitgezet, maar probleem blijft wisselend aanwezig.
Misschien is de radio niet goed meer of zit er toch een antennedraadstoring in het laatste stuk naar de radio, of in de radio zelf.

Behoorlijk vervelend dus. Nou, weer even gezellig een uitzoekklus.
Goede adviezen blijven evengoed welkom hoor.

Cooprer.. heb net een nieuwe bunker gebouwd voor de wing, maar zelfs buiten mijn bunker heeft hij dit probleem :lol: :lol:
Frankies Law : Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt smoesjes
Gebruikers-avatar
Frankjj01
GL 1500 rijder
 
Berichten: 722
Geregistreerd: 09 Dec 2010, 13:15
Woonplaats: Heerhugowaard
Type Goldwing: GL1500

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor gerbet » 07 Mrt 2011, 22:24

kan wel antennestoring zijn heb ik gehad met de interkom met mijn lady als ze naar rechts keek viel de intercom uit en als ze naar links keek was het weer goed bleek het verbindings kabeltje van de helm naar het krulsnoer 'n breuk in te zitten .
dat kan dus ook met jou antenne draad aan de hand zijn als je 'n beetje met je motor beweegd kan hij weer kontakt maken .
gr.gerbet
Gebruikers-avatar
gerbet
GL 1500 rijder
 
Berichten: 1567
Geregistreerd: 25 Jul 2006, 15:11
Woonplaats: Twello

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor Herman1 » 08 Mrt 2011, 10:19

Frank dat zelfde probleem he ik ook ,was gister de wing aan het opbouwen .Even proberen of alles deed radio aan huh veel ruis proberen volume heel laag gezet tegen het uitzeten aan ,en de RUIS blijft dus ik heb ook het probleem.
dus zal ook maar gaan zoeken als je de uitkomst heb graag even vertellen.
Of missichien weet onze oude rot in het vak Harm de oplossing Herman
Herman1
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 23 Jan 2011, 12:11
Woonplaats: Overdinkel
Type Goldwing: GL1200

Re: MPH naar KPH LCD ombouwen

Berichtdoor auwerda » 08 Mrt 2011, 13:51

Frankjj01 schreef:Misschien is de radio niet goed meer ...


Probeer radio van collega-winger om te bepalen of het aan de radio ligt.

Hevige ruis kan ook door ergens sluiting op de microphone ingang.
Of vuile potmeter (draaiknop) van volume, toon, muteknop -> reinigen met contactspray.
Gebruikers-avatar
auwerda
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 72
Geregistreerd: 10 Sep 2010, 20:56
Woonplaats: Helmond
Type Goldwing: GL1200

VorigeVolgende

Terug naar GL1200

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten