Dynamo


Technische vragen, tips, trucs, enz.

Dynamo

Berichtdoor Jucht » 27 Sep 2016, 19:21

Hallo
Hoeveel volt moet men meten bij de 3 gele draden van de stekker van de dynamo ? Heb de indruk dat mijn baterij niet bijlaad.
Groeten Jan
Gebruikers-avatar
Jucht
 
Berichten: 166
Geregistreerd: 29 Nov 2009, 20:16
Woonplaats: Humbeek Belgiƫ
Type Goldwing: GL1800

Re: Dynamo

Berichtdoor GL-1000 » 27 Sep 2016, 20:22

De 3 gele moeten zover ik weet met n pieper gemeten worden. Dus de ene met de andere...piep...enz. maar mogen alle 3 stuk voor stuk niet piepen bij contact met de massa.....frame oid...verder bij n volle accu n goeie 14 volt....bij draaiende motor vanzelf.
Om oud en wijs te worden :wink:, moet je jong en dom beginnen... :lol:
GL-1000
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 14 Okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1000

Re: Dynamo

Berichtdoor RonalT » 27 Sep 2016, 20:27

Dat zijn dus 2 verschillende dingen. "Meten met een pieper" is meten of er een gesloten kring is. Daar heb je niet veel aan, dat zal wel goed zijn.
De vraagsteller wil gewoon weten welke spanning de dynamo levert op de gele draden.
En dat is geen 14 volt,want die 14 volt is de laadspanning op de accu.

Die gele draden zijn de uitlopers van een 3 phase-wisselstroomdynamo en wat daar voor spanning gemeten wordt....

Ik heb even op het internet gezocht en het blijkt dat je tussen de min-pool van de accu en de gele draden tussen de 4 en 5 volt moet meten. Dus tussen de min en elke gele draad even meten.
Bekijk even onderstaand filmpje


youtu.be/zOG_nmnRT5k
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11794
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Dynamo

Berichtdoor Jucht » 27 Sep 2016, 22:04

Hallo,
Aan iedereen bedankt voor de informatie. Ik meet inderdaad op de gele draden tussen de 4 en 5 volt. Ik ben al blij dat het de dynamo niet is dat stuk is. Nu moet ik zoeken naar de spanningsregelaar of misschien de gelijkrichter . (de batterij is splinternieuw)
Groeten jan
Gebruikers-avatar
Jucht
 
Berichten: 166
Geregistreerd: 29 Nov 2009, 20:16
Woonplaats: Humbeek Belgiƫ
Type Goldwing: GL1800

Re: Dynamo

Berichtdoor Troll » 27 Sep 2016, 23:58

En uiteraard draden en vooral massa controleren
Troll
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 23 Jun 2016, 00:27

Re: Dynamo

Berichtdoor GL-1000 » 28 Sep 2016, 09:07

Ook weer opgelost en...wat kennis op gedaan.

RonaldT

Met 14 V bedoelde ik dit idd op de accu maar als je dat zou meten is dan automatisch de dynamo ok? Of heb ik t nu mis??

Bedankt...

Gr Rob.
Om oud en wijs te worden :wink:, moet je jong en dom beginnen... :lol:
GL-1000
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 14 Okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1000

Re: Dynamo

Berichtdoor RonalT » 28 Sep 2016, 16:58

Tja, dat weet niet of je dan mag stellen dat de dynamo goed is.... het is wel waarschijnlijk dat de accu opgeladen wordt. Maar misschien is het wel zo dat dan maar op twee van de drie gele draden 4 - 5 volt gemeten wordt. Dus om de dynamo serieus te controleren even de drie gele draden meten....
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11794
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Dynamo

Berichtdoor GL-1000 » 26 Nov 2016, 16:32

Kom er ff op terug......t ding is hagelnieuw dus mag best aannemen dat ie goed is..........ga ik ook maar ff doen dus.

Bedankt!! Wel weer wat geleerd...
Om oud en wijs te worden :wink:, moet je jong en dom beginnen... :lol:
GL-1000
 
Berichten: 778
Geregistreerd: 14 Okt 2012, 12:00
Type Goldwing: GL1000


Terug naar GL1000

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten