Wat eten we vandaag?
Re: Wat eten we vandaag?
Toch besloten het anders te doen met de ribeye. Eerst maar eens het vlees op kamer temperatuur laten komen en een goede Rub erover gestrooid, dan lekker masseren daarna de Weber gevuld met gloeiende kolen en even het vlees direct aanbraden. Rookbakje erin met wat snippers en het vlees op een alu schaaltje gelegd. Temperatuur terug naar 130 graden en een temperatuurmeter in het vlees gestoken. Nu maar wachten tot het 55 graden kern temperatuur heeft en dan............ smullen!!!
- Rongoos
- alias Stuiterbal
- Berichten: 2332
- Lid geworden op: 04 sep 2011, 22:01
- Type Goldwing: GL1500
- Locatie: Velserbroek
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag ook late dienst en dus een diepvries bakje met spaghetti restje mee naar mijn werk.
Morgen een kant en klaar maaltijd gewokte indonesische nasi en zondag zal het wel een boterham worden
Morgen een kant en klaar maaltijd gewokte indonesische nasi en zondag zal het wel een boterham worden
Gr. Ron
Puur geluk zit soms in een hoopje plastik, rubber, ijzer en wat vloeistof.
Puur geluk zit soms in een hoopje plastik, rubber, ijzer en wat vloeistof.
-
- Berichten: 585
- Lid geworden op: 23 feb 2009, 20:27
Re: Wat eten we vandaag?
twee creakers met kaas kopje soep en een tosti ontbijt lunch en avondmaaltijd.
ik weet het, het is niet veel maar je kan er op overleven.
ik weet het, het is niet veel maar je kan er op overleven.
-
- Berichten: 728
- Lid geworden op: 24 jun 2011, 13:30
- Type Goldwing: overig
- Locatie: "Sjpaubik International Airport"
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteren een "Thai Red Curry Beef" met Basmati rijst, POEH ...... wazze goei poeier!
Vandaag maak ik maar 'ns shaorma ......
Vandaag maak ik maar 'ns shaorma ......
WingGroetsels,
Jacques
Op de zevende dag schiep God de Goldwing, en hij zag dat het goed was....... "Genesis 2:4-2:25:"
Jacques
Op de zevende dag schiep God de Goldwing, en hij zag dat het goed was....... "Genesis 2:4-2:25:"
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag was het simpel i.v.m tijdsgebrek. Fussili en stroganofsaus, alles uit een pakje maar wel verse paprika,champignons en uien gebruikt. Smaakte goed! Nu op naar een verjaardag en effe lekker het kado er weer uitzuipen en vreten
- RonalT
- Berichten: 13424
- Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
- Type Goldwing: GL1800
- Locatie: Dinteloord
Re: Wat eten we vandaag?
Vlaamse frieten, frikandel en sla..... lekker buikje vol gegeten en zo meteen aan het werk.
Een van de collega's zorgt vannacht nog voor iets te eten. Dus we komen de nacht wel weer door.
Morgenochtend om 7 uur weer naar huis en dan lekker bedje in.....
Een van de collega's zorgt vannacht nog voor iets te eten. Dus we komen de nacht wel weer door.
Morgenochtend om 7 uur weer naar huis en dan lekker bedje in.....
Groeten, RonalT
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Re: Wat eten we vandaag?
Deze dag komt er een bloemkooltje, gebakken krieltje en een biefstukje afgedekt met gebakken champignons en een uitje op tafel. Alles van de bekende grootgrutter die op de kleintjes let in ruil voor 12 hele europese eurotjes
- RonalT
- Berichten: 13424
- Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
- Type Goldwing: GL1800
- Locatie: Dinteloord
Re: Wat eten we vandaag?
Klinkt lekker Peter. Geen kerriesaus over de bloemkool?
30 gram boter, 1 theel. kerriepoeder,30 gr. bloem,2 dl. melk gemengd met 1 dl. kookvocht van bloemkool.
De boter smelten in pan en daarbij de kerrie even meebakken,dan bloem toevoegen en langzaam onder goed roeren het vocht toevoegen en laten garen.Zout en peper naar smaak toevoegen.
Karin wilde het zich gemakkelijk maken en is even naar de Chinees.....
30 gram boter, 1 theel. kerriepoeder,30 gr. bloem,2 dl. melk gemengd met 1 dl. kookvocht van bloemkool.
De boter smelten in pan en daarbij de kerrie even meebakken,dan bloem toevoegen en langzaam onder goed roeren het vocht toevoegen en laten garen.Zout en peper naar smaak toevoegen.
Karin wilde het zich gemakkelijk maken en is even naar de Chinees.....
Groeten, RonalT
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
-
- Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
- Berichten: 914
- Lid geworden op: 30 jul 2008, 23:03
- Locatie: utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
tuurlijk allang gegeten,maar een klein verslagje van wat er op mn bordje lag--een varkenshaasje gefrituurde krieltjes appelmoes en een bak konijnevoer ernaast--gr.Ronald
vallen is niet zo erg, maar het neerkomen
Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.
Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteravond al 2,2 kilo procureur uit de vriezer gehaald en vanmorgen vroeg in de rub gezet. Daarna BBQ aangestoken en de temperatuur geregeld op 110 graden. Appel-houtsnippers op de kolen en het vlees erop gelegd nadat het in de weber summit even aangegrild was. Nu maar wachten en wachten. Ben nu 4 uur bezig, 2 keer houtsnippers erbij en we zijn pas op 73 graden. We moeten naar de 88 graden kerntemperatuur.
Op het moment blijft de temperatuur een beetje hangen maar dat schijnt normaal te zijn. Straks na uurtje of 2 gaat het weer langzaam verder.
Update: We zijn zelfs gezakt naar 67 graden terwijl de bbq temperatuur toch echt 125 graden is. Nu na een uurtje of 2 op 67 gaat de temp weer langzaam stijgen. Hij gaat er steeds lekkerder uitzien
Begin zachtjes aan wel honger te krijgen Wordt ook tijd voor een biertje.
Net nog eens gespiekt maar wat ruikt dat ding lekker Jammer dat ik dat niet kan posten.
Update:
Inmiddels 18:30 en we moeten nog 2 graden omhoog in temperatuur. Gaat nu stervens langzaam maar wat ruikt dat allemachtig lekker buiten.
Update:
Inmiddels was het 19:50 geworden voor we aan tafel gingen en ik kan mededelen dat dit onwijs lekker is. Jammer dat de buik zo klein is want je wilt die smaak sensatie telkens weer meemaken.
Resultaat:...
Wat ben ik toch onwijs goed
De naam: Pulled Pork wil zoveel zeggen als getrokken varken. Je begint met een groot stuk, vet, varkensvlees en laat dit op de barbecue, op lage temperatuur, in de rook garen, daarna het vlees laten rusten en uit elkaar trekken. De bereidingstijd varieert van 6 tot 20 uur.
Op het moment blijft de temperatuur een beetje hangen maar dat schijnt normaal te zijn. Straks na uurtje of 2 gaat het weer langzaam verder.
Update: We zijn zelfs gezakt naar 67 graden terwijl de bbq temperatuur toch echt 125 graden is. Nu na een uurtje of 2 op 67 gaat de temp weer langzaam stijgen. Hij gaat er steeds lekkerder uitzien
Begin zachtjes aan wel honger te krijgen Wordt ook tijd voor een biertje.
Net nog eens gespiekt maar wat ruikt dat ding lekker Jammer dat ik dat niet kan posten.
Update:
Inmiddels 18:30 en we moeten nog 2 graden omhoog in temperatuur. Gaat nu stervens langzaam maar wat ruikt dat allemachtig lekker buiten.
Update:
Inmiddels was het 19:50 geworden voor we aan tafel gingen en ik kan mededelen dat dit onwijs lekker is. Jammer dat de buik zo klein is want je wilt die smaak sensatie telkens weer meemaken.
Resultaat:...
Wat ben ik toch onwijs goed
De naam: Pulled Pork wil zoveel zeggen als getrokken varken. Je begint met een groot stuk, vet, varkensvlees en laat dit op de barbecue, op lage temperatuur, in de rook garen, daarna het vlees laten rusten en uit elkaar trekken. De bereidingstijd varieert van 6 tot 20 uur.
Laatst gewijzigd door peter op 14 okt 2013, 21:20, 3 keer totaal gewijzigd.
- RonalT
- Berichten: 13424
- Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
- Type Goldwing: GL1800
- Locatie: Dinteloord
Re: Wat eten we vandaag?
Hm.... hier staat een lap vlees te sudderen in een braadpan en er zijn wortels en uien schoongemaakt..... Ik ben benieuwd of het nasi gaat worden.
Groeten, RonalT
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag stond de andere helft van de pulled pork op het menu. Daarbij verse doperwten van het veld en eier spatzli. Als toetje schepijs
Ik zal geen honger hebben
Ik zal geen honger hebben
- RonalT
- Berichten: 13424
- Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
- Type Goldwing: GL1800
- Locatie: Dinteloord
Re: Wat eten we vandaag?
Even dit topic opschudden....
Hier staan sperzieboontjes af te koelen. Die worden vanavond door de biefreepjes en met wok-noedels geroerd en samen als teriyaki opgediend.
Ziet er ongeveer zo uit (geen rijst maar woknoedels):
Als toetjes Mona stroopwafelpudding. Best binnen te houden
Hier staan sperzieboontjes af te koelen. Die worden vanavond door de biefreepjes en met wok-noedels geroerd en samen als teriyaki opgediend.
Ziet er ongeveer zo uit (geen rijst maar woknoedels):
Als toetjes Mona stroopwafelpudding. Best binnen te houden
Groeten, RonalT
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is
And there is no better teacher than experience (Christain Horner)
- appieabc
- Berichten: 1026
- Lid geworden op: 05 mei 2008, 20:08
- Type Goldwing: GL1500
- Locatie: amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
SPRUITENLASAGNE erg lekkel denk ik laagje licht gebakken ardappels laagje spruitje eeffe gekookt laagje kaas laagje aardapels laagje rpruiten laagje ham enzenz deanhalf uurtje oven en smikkelen
......................denk ik
......................denk ik
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag een simpele schnitzel met gebakken champignons en uien, daarnaast gebakken aardappelpartjes met wat pesto en snijbonen als groente. Toetje doen we hier niet aan en anders kijken ze maar eens in de spiegel, zien ze ook een toet.