Wat eten we vandaag?

Even bijpraten, sterke verhalen, moppen of andere praatjes ?
Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13406
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door RonalT » 21 jan 2014, 19:33

Peter, waarom heb je een 'kok' die niet kan koken in dienst? Leer deze man kantklossen ofzo
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

And there is no better teacher than experience (Christain Horner)

peter

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door peter » 22 jan 2014, 10:32

Normaal gesproken is de matroos altijd het haasje om voor het huishouden en het eten te zorgen. Deze jongen is "vers" en moet nog veel leren. Alle begin is moelijk maar we hebben gelukkig ook een uitstekend kookboek (Margriet) waar het allemaal in wordt uitgelegt. Is het niet te eten dan heeft hij niet goed gelezen en krijgt hij op zijn donder :mrgreen: Doet hij het wel goed dan mag hij morgen weer koken :lol: (anders ook :lol: )

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13406
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door RonalT » 22 jan 2014, 17:54

Ik las je bericht hier thuis hardop voor. Als mijn kok bij jou aan boord zat zou de kapitein elke dag aangebrand en extra gepeperd eten krijgen...... :wink: :wink:

Vandaag eten we blote billetjes in het gras, volgens Wikipedia een Gronings aardappel-stamppotgerecht. Het bestaat uit gekookte aardappelen, witte bonen, snijbonen en rookworst. De naam slaat op de witte bonen (de blote billen) die door de groene snijbonen worden gemengd. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is.


Zak snijbonen (onder zak) en koken, de inhoud van een pot witte bonen in tomatensaus opwarmen, aardappelen schillen en koken, worst wellen. Daarna snijbonen en witte bonen door elkaar mengen en met de aardappelen en worst opdienen.

Dat moet zelfs voor jullie lichtmatroos te doen zijn. :roll:
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

And there is no better teacher than experience (Christain Horner)

peter

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door peter » 23 jan 2014, 17:27

Ze hebben het bij jou thuis niet in de gaten dat ze hetzelfde "werk" als mijn matroos doen en dan dan toch gaan pruttelen :lol:

Maar goed vandaag staat thuis op het menu: Een beenham uit de oven, gebakken aardappelen en iets met wortel en erwtjes :D

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13406
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door RonalT » 23 jan 2014, 19:10

Vandaag even simpel eten, Karin is vrij laat thuis en moest weer op tijd weg ivm haar L.O.T.U.S. cursus.

Bordje frieten, frikandel speciaal en een goulash kroket of een mexicano. Voor de liefhebbers stond er ook nog een bak sla op tafel.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

And there is no better teacher than experience (Christain Horner)

Gebruikersavatar
RonalT
Berichten: 13406
Lid geworden op: 11 okt 2007, 09:45
Type Goldwing: GL1800
Locatie: Dinteloord

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door RonalT » 28 jan 2014, 21:54

Vandaag Nasi gemaakt.
Kipfiletje in stukjes, ui gesnipperd, knoflook fijngeplet en gechopt, in de wok met die zooi, sambal en ketoembar er door, groente er bij. In een andere pan rijst gekookt en dit samen met een spiegelei geserveerd. Lekker met atjar en kroepoek.....
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

And there is no better teacher than experience (Christain Horner)

peter

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door peter » 28 jan 2014, 22:13

Spageti bolognaise uit de AH. Was verrassend lekker :D

Roelof
Berichten: 183
Lid geworden op: 14 apr 2014, 05:07
Type Goldwing: GL1500
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Roelof » 16 mei 2014, 19:42

Een iets ouder topic maar toch ....
Om met RonalT te spreken: de nadruk op Groningse
Smaakt altijd, zeker bij mensen die het niet kennen Afbeelding
Mosterdsoep

Ingrediënten
50 gram boter
60 gram bloem
1/8 liter room
1 liter bouillon
2 eetlepels Groningse mosterd
:D :D :D

Vanavond hier een pizza: simpel, lekker en altijd welkom als Elis van de stal terug komt.

Afbeelding

En voor mij tijdens het koken (bakken :?: ) een koud pilsje Afbeelding

Groet,
Roelof

Plaats reactie