Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?


Alle vragen en opmerkingen over navigatie en GPS systemen.

Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor Tarzan » 22 Jul 2016, 14:50

Onlangs heb ik enkele routes in mijn Garmin 220 geladen, die aangeboden werden via het hotel in Winterberg
waar we volgende week heen gaan.
Ik heb de routes gedownload naar de laptop, en rechtstreeks op het geheugenkaartje gezet.
De Garmin laat ze zien in de map : favorieten
Als ik deze map open staan alle routes uitgesplitst met alle bezienswaardigheden op de route apart vermeld, alsmede de
afstand er naar toe.
Er gaat dus iets niet goed denk ik ?
Ik ben een leek met routes inzetten, zoveel is wel duidelijk :oops:
Helppp !
Tarzan
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 Jun 2014, 10:35
Woonplaats: Rotterdam
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor RonalT » 22 Jul 2016, 15:49

Dat zal niet gaan meevallen. Een cursus lijkt me op zijn plaats. Of de video's van MrGPS. :-)
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11760
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor Tarzan » 22 Jul 2016, 16:36

Misschien is inderdaad wat instructie handig, maar vraag blijft waarom een route uitgesplitst word met alle bezienswaardigheden onderweg apart , in plaats van 1 route van A naar B.
De route is 1 op 1 gedownload ,dus daar kan ik niets fout gedaan hebben.
Tarzan
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 Jun 2014, 10:35
Woonplaats: Rotterdam
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor joost » 22 Jul 2016, 17:17

Ik heb dat ook ooit eens gehad, had de route gedownload en vanuit mapsource op de garmin gezet, bleek het niet alleen een route te zijn maar ook alle POI's en tracks stonden er op.
Bleek dat voor je hem overzet op je navigatie kan aanvinken wat je allemaal wilt meezenden.
Dus dat was een goeie les, bij het overzetten van route's altijd eerst kijken wat hij gaat overzetten en zo nodig alle vinkjes weghalen en alleen die van de route laten staan.
Weet niet hoe dit tegenwoordig werkt in het nieuwe programma van garmin maar ook daar zal je een keuze kunnen maken lijkt mij.
Gebruikers-avatar
joost
 
Berichten: 93
Geregistreerd: 12 Mrt 2015, 12:31
Woonplaats: Hoogwoud, Noord Holland
Type Goldwing: GL1800

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor RonalT » 22 Jul 2016, 18:05

In Mapsource kan/kon je inderdaad een keuze maken wat je wilt versturen. (maar al zo lang niet meer mee gewerkt dat ik dat even over het hoofd zag). Je kan routes, waypoints, tracks en waypoints versturen, dacht ik.
Dus als je niet alles had aangevinkt is het mogelijk dat de routes niet verstuurd zijn.

@Tarzan: doordat je schreef dat je de routes via een laptop naar een SD-card hebt gestuurd stond ik er niet bij stil dat je mogelijk de route niet had verstuurd.
Dus een nieuwe poging....


@Joost: baseCamp, het andere programma van Garmin, is anders van opbouw en daarin kan je ook wel een keuze maken wat je zou willen versturen, maar je verstuurt over het algemeen alles wat in dat ene bestand staat.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11760
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan route

Berichtdoor Tarzan » 22 Jul 2016, 18:18

Oké, bedankt voor de info zover.
Inderdaad maar eens een nieuwe poging wagen .
De route dus eerst beter importeren in basecamp.
Wel raar dan,dat ze ook de mogelijkheid geven om de route rechtstreeks te laden in de Garmin .
Tarzan
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 Jun 2014, 10:35
Woonplaats: Rotterdam
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor RonalT » 22 Jul 2016, 19:51

Dat is niet raar, als ik een route heb gemaakt kan je die waarschijnlijk zonder problemen inladen.
Maar als een route niet helemaal volgens de regels is gemaakt kunnen er problemen ontstaan. Dat kunnen afwijkingen in de route zijn.

Tarzan schreef:Ik heb de routes gedownload naar de laptop, en rechtstreeks op het geheugenkaartje gezet.
De Garmin laat ze zien in de map : favorieten


Ja, dus helemaal zonder gebruik te maken van BaseCamp of MapSource? Dan is het raar, want dan zou alles wat je gedownload had naar je toestel gestuurd moeten zijn.
Routes en eventuele waypoints, want die komen in favorieten terecht.
Heb je ook geen melding gezien dat er nieuwe routes waren gevonden die nog geïmporteerd moeten worden?
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11760
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor Tarzan » 23 Jul 2016, 18:40

Nee, Ronalt, geen melding gezien.
Toch maar een keer de routes eerst importeren in basecamp en kijken wat daar uitkomt.
Mocht dat goed gaan, laat ik het weten
Tarzan
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 Jun 2014, 10:35
Woonplaats: Rotterdam
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor Tarzan » 25 Jul 2016, 21:17

Ik heb nu de motorroutes eerst geïmporteerd in basecamp.
Bij toeval kwam ik er achter, toen ik een herberekening wilde uitvoeren, dat het bestand alleen een spoor was,
dus eerst er een route van gemaakt.
Daarna de route optie van "direct" naar " motorfiets" gezet.
Daarbij zag je ook de routeaanwijzingen veranderen.
Geladen in de Zumo.
Alleen de bestanden importeren op de Zumo wil ( nog) niet om dat hij zegt dat er te veel via punten in de routes zitten.
Lost dat zich op door bij de viapunten aan te geven dat er niet gewaarschuwd moet worden ?,
Tarzan
 
Berichten: 190
Geregistreerd: 29 Jun 2014, 10:35
Woonplaats: Rotterdam
Type Goldwing: GL1500

Re: Routes in Garmin gezet, fout gegaan ?

Berichtdoor RonalT » 25 Jul 2016, 23:10

Vandaar dat ik dikwijls zeg dat ik een track liever overteken dan hem om te laten zetten. Meestal kan je met 10 of 20 punten een route maken. Als je hem om laat zetten heb je er inderdaad veel te veel.
Overtekenen is ook nog een trucje. Je begint met twee (van A naar B route) of 4 punten voor een rondje. Daarna hier en daar een waypoint toevoegen zodanig dat je niet op elke afslag een waypoint hebt, maar alleen waar nodig.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11760
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500


Terug naar Navigatie en GPS

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast