waypoint zumo 590


Alle vragen en opmerkingen over navigatie en GPS systemen.

waypoint zumo 590

Berichtdoor highlander » 04 Apr 2016, 09:44

Even een vraag aan de specialisten.
Ben een gemaakte rit aan het rijden, en op het einde nog een 20km van eindbestemming zijn er wegenwerken waardoor ik mijn route niet kan vervolgen.
Zoom wat uit maar zie niet onmiddelijk een oplossing om terug op mijn route te komen.
Laat hem herberekenen maar wilt steeds door de baan die afgesloten is waarschijnlijk omdat er daar via punten op staan.
Nu komt mijn vraag ik beslis om naar mijn eindpunt te rijden, maar vind de waypoints niet in de 590 in mijn rit zelf wel maar hoe kan ik hem een route laten maken naar mijn eindpunt?
Gebruikers-avatar
highlander
 
Berichten: 174
Geregistreerd: 07 Feb 2010, 12:23

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor RonalT » 04 Apr 2016, 11:31

Via-punt overslaan werkt perfect.

Er wordt een route gereden.
Dan zie je drie streepjes rechts-onder in beeld.
In de overlay die nu verschenen is zou je een PIN en een kromme pijl moeten zien met OVERSLAAN erbij geschreven. Als er geen punten meer tot het eindpunt zijn is deze grijs, als er nog wel punten zijn is deze knop zwart.
Druk er op. Het eerst volgende punt wordt verwijderd en de route wordt naar het volgende punt berekend.
Als je een route met veel punten hebt werkt dit goed.

Dit werkt overigens alleen met een route met harde routepunten (deze worden uitgesproken).
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11758
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor highlander » 05 Apr 2016, 17:10

Klopt Ronalt maar ik rij normaal met softe punten enkel mijn start en eindpunt staan hard.
Begrijp niet dat je niet kan navigeren naar het eindpunt.
Gebruikers-avatar
highlander
 
Berichten: 174
Geregistreerd: 07 Feb 2010, 12:23

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor Hans Vaessen » 05 Apr 2016, 17:15

RonalT schreef:Via-punt overslaan werkt perfect.


Pas daar toch mee op! Want bij skip via wordt de hele route in het toestel herberekend; op basis van de routeringsinstellingen van het toestel. kan zeer ongewenste effecten hebben. Is het op het eind van de route dan is dat niet zo erg...

Mijn advies:
- werk met softe via's
- zet herberekenen uit
- volg de omleiding en/of rij na uitzoomen op eigen inzicht terug naar de routelijn.
Gebruikers-avatar
Hans Vaessen
 
Berichten: 457
Geregistreerd: 22 Mei 2012, 18:57

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor RonalT » 05 Apr 2016, 23:42

Dat klopt, Hans. Dat doe ik ook.

highlander schreef:...op het einde zijn er wegenwerken waardoor ik mijn route niet kan vervolgen...Laat hem herberekenen maar wilt steeds door de baan die afgesloten is waarschijnlijk omdat er daar via punten op staan...

Daardoor ging ik er van uit dat hij met harde waypoints werkt. En daar reageerde ik ook op.

Later schrijft hij:

highlander schreef:Klopt Ronalt maar ik rij normaal met softe punten enkel mijn start en eindpunt staan hard.
Begrijp niet dat je niet kan navigeren naar het eindpunt.

En nu snap ik er dus niets meer van, softe punten hoef je niet te bezoeken en als je herberekenen aan zou klikken wordt er een route naar het eindpunt berekend.

Het lijkt er op dat er iets niet goed wordt uitgelegd.... of iets lijkt anders dan het is!
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11758
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor Hans Vaessen » 06 Apr 2016, 11:22

Hans Vaessen schreef:
RonalT schreef:Via-punt overslaan werkt perfect.


Want bij skip via wordt de hele route in het toestel herberekend; op basis van de routeringsinstellingen van het toestel.


Voor de helderheid: bij bovenstaande herberekening worden gewoon zowel de harde als softe via's gebruikt; er wordt dus niet herberekend naar het eindpunt (tenzij je een ontvlagde route hebt cq een track als routebasis - maar da's hier niet relevant - dan zul je immers ook nooit een viapunt skippen).

Ergo:
Skip via is een probleem als je bijv een route heb gemaakt met in basecamp vermijd snelwegen en bebouwde kom, terwijl het toestel de snelste route wil berekenen. Hij zal niet alleen gaan rekenen naar het eerstvolgende viapunt na de skip; maar de hele route van punt naar punt herberekenen.

Zo duidelijker?
Gebruikers-avatar
Hans Vaessen
 
Berichten: 457
Geregistreerd: 22 Mei 2012, 18:57

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor highlander » 06 Apr 2016, 18:03

Voor mij is het niet helemaal duidelijk.
Maar leg het blijkbaar niet goed uit.
Ga het nog ééns proberen, simpel uit te leggen.
Ben een rit aan het rijden, en kom op een plaats waar ik niet door kan wegens werken.
ik wil op dat moment mijn rit NIET vervolgen, maar gewoon naar het eindpunt rijden.
Met mijn vorige toestellen klikte ik gewoon mijn eindpunt (waypoint) aan en dan snelle route en berekenen.
Dit vind ik niet terug in de 590.

Hans
Op het punt waar de werken waren heb ik uiteraard gezoomd en gekeken om terug op de rit te geraken (doe ik altijd) alleen in dit geval was dit erg ver omrijden, waardoor ik liever rechtstreeks naar mijn eindbestemming wou rijden.
Had misschien beter het adres van mijn eindpunt meegenomen, dan kon ik navigeren naar het eindpunt.
Is dit duidelijker?
Mvg.
Gebruikers-avatar
highlander
 
Berichten: 174
Geregistreerd: 07 Feb 2010, 12:23

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor Hans Vaessen » 06 Apr 2016, 18:14

Ah... da's een heel andere situatie. Bijna altijd gaat het er juist dat om dat er NIET naar het eindpunt gerekend wordt; in dit geval dus wel.

Gedrag van het toestel hangt daarbij af van de aard van de route.

Maar laten we het simpel houden: feitelijk wil je gewoon helemaal niets meer met de geladen route, maar een nieuwe route naar het eindpunt. Dat eindpunt kun je ook zien aan de routelijn. Advies: tik in dergelijke situatie op het scherm op het eindpunt en kies 'ga'; en vervolgens 'nieuwe route'.
Gebruikers-avatar
Hans Vaessen
 
Berichten: 457
Geregistreerd: 22 Mei 2012, 18:57

Re: waypoint zumo 590

Berichtdoor highlander » 07 Apr 2016, 18:08

Bedankt Hans,

Net getest, en inderdaad dat is heel simpel.

Mvg.
Gebruikers-avatar
highlander
 
Berichten: 174
Geregistreerd: 07 Feb 2010, 12:23


Terug naar Navigatie en GPS

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast