Hoe komt dit? Browser problemen?


Plaats hier algemene onderwerpen die betrekking hebben op de Goldwing

Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor peter » 09 Mei 2017, 14:59

Your browser does not support drag'n'drop file uploads.Please use the fallback form below to upload your files like in the olden days


Bovenstaande kom ik regelmatig tegen in het begin van geposte berichten. Het leest niet prettig, niet voor mij en ik neem aan dat meerdere forumlezers dat ook hebben.
Mijn vraag is eigenlijk "Wat is de oorzaak en hoe moet de poster dat oplossen :?: "

Ik heb zelf de indruk dat de poster zelf die tekst niet ziet staan want in de tekst wordt verwezen naar een fallback form ( wat dat ook mag wezen).
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P (laatste update 07/10/17)
Gebruikers-avatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 6603
Geregistreerd: 30 Aug 2006, 20:54
Woonplaats: Velden noord limburg
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor mothergoose » 09 Mei 2017, 15:23

Volgens mij ontstaat dit wanneer je een internet link in je bericht plaatst, maar dit doet zonder de 'URL' link je gebruiken, zie de geel gearceerde knop in de afbeelding hieronder:

Afbeelding

De link die je wil plakken in je bericht moet dus niet zo in de tekst gezet worden, maar net voor je de link wilt plakken druk je eerst op de URL optie. Dan staat je cursor meteen tussen de beide URL blokjes en daar kun je de link in plakken. Dan wordt je link goed weer gegeven zonder de toevoeging die je aangeeft.

Gr. Jurgen
Don't be afraid your life will end...
Be afraid it will never begin!!!

http://www.rouwhorst.net (mijn Goldwing blog)
Gebruikers-avatar
mothergoose
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 15 Sep 2011, 10:16
Woonplaats: Leusden
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor peter » 09 Mei 2017, 15:59

Dat wens ik te betwijfelen, als ik op 1 van de knoppen boven druk en mijn streepje staat verkeerd, wat nogal een gebeurd met de ipad, dan staat er gewoon wat ik ook op mijn scherm zie.

Bv http://www.bruikman.eu. Zelf denk ik dat het iets met een browser is die een update nodig heeft. Alhoewel ik niet snap dat dat niet automatisch gebeurd aangezien je updates in windows tegenwoordig niet eens kan uitzetten. Wat overigens erg vervelend is, ik heb hier aanboord 2 pc staan die via mobiel internet verbinding maken en af en toe glansrijk over de mb limiet heen gaan met een stevige rekening als gevolg.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P (laatste update 07/10/17)
Gebruikers-avatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 6603
Geregistreerd: 30 Aug 2006, 20:54
Woonplaats: Velden noord limburg
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor mothergoose » 09 Mei 2017, 16:01

Komt dat dan door de fout die je intypt of door je browser.... Als ik jouw site als link er in zet op de manier zoals ik aangaf, dan gaat het goed volgens mij:

http://bruikman.eu/

Ben benieuwd als ik dat doe zonder de URL optie:

http://bruikman.eu/
Don't be afraid your life will end...
Be afraid it will never begin!!!

http://www.rouwhorst.net (mijn Goldwing blog)
Gebruikers-avatar
mothergoose
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 15 Sep 2011, 10:16
Woonplaats: Leusden
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor mothergoose » 09 Mei 2017, 16:07

Hmmm. maakt geen verschil in de link... :roll: :roll: :roll:

Dan heb ik echt werkelijk geen idee....

Gr. Jurgen
Don't be afraid your life will end...
Be afraid it will never begin!!!

http://www.rouwhorst.net (mijn Goldwing blog)
Gebruikers-avatar
mothergoose
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 15 Sep 2011, 10:16
Woonplaats: Leusden
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor pieter » 09 Mei 2017, 16:50

Dit fenomeen is al eens eerder aan de kaak gesteld, maar tot nu toe is er nog geen oplossing voor gevonden door onze techneuten :(

http://www.goldwingforum.nl/viewtopic.php?f=16&t=13568

Groet Pieter.
A Man's got to know his limitations
Gebruikers-avatar
pieter
 
Berichten: 943
Geregistreerd: 09 Sep 2011, 21:04
Woonplaats: Rucphen
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor RonalT » 09 Mei 2017, 17:17

Het is een probleem tussen IE en software die gebruikt wordt om foto's te uploaden. Alleen met IE doet dit probleem zich voor.
Dus ik heb al verschillende mensen aangeschreven om aan te geven dat men bij voorkeur een andere browser gebruikt als men forum's bezoekt.
Chrome of Firefox kunnen er wel mee overweg. En diverse browsers naast elkaar gebruiken is geen enkel probleem.

Af en toe verwijder ik een aantal van die regels..... maar er blijven er steeds bij komen.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11791
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor peter » 09 Mei 2017, 19:54

Maar welke software bedoel je dan? Ik gebruik filezilla om te foto's te uplouden, wel vaak via mijn eigen site.
Of bedoel je dat IE niet overweg kan met de software die achter de knop zit om een foto toe te voegen :?:
Als dat alles is moeten sommige onder ons toch eens een nieuwe browser proberen :? Meestal gebruik ik chrome of op de ipad safari.
Kijk eens op mijn site voor meer nonsens en motoren. :P (laatste update 07/10/17)
Gebruikers-avatar
peter
Winnaar "show your wing" fotowedstrijd
 
Berichten: 6603
Geregistreerd: 30 Aug 2006, 20:54
Woonplaats: Velden noord limburg
Type Goldwing: GL1800

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor RonalT » 09 Mei 2017, 20:33

Het heeft inderdaad met de software van het zinnetje "Afbeelding aan bericht toevoegen" te maken. En dit gebeurt ook als je geen foto's wil toevoegen. Ik merkte het een tijd geleden toen ik vanaf een andere computer op het forum wilde kijken. Op die computer draaide IE...

Als jij Chrome gebruik is er niet aan de hand.
Groeten, RonalT


Kijk in de evenementen kalender wat er dan te doen is

Op zoek naar een mooie kentekenplaathouder of andere leuke gadgets? Klik hier!

Ondervinding is de optelsom van alles wat je ooit vekeerd hebt gedaan
Gebruikers-avatar
RonalT
 
Berichten: 11791
Geregistreerd: 11 Okt 2007, 09:45
Woonplaats: Dinteloord
Type Goldwing: GL1500

Re: Hoe komt dit? Browser problemen?

Berichtdoor Troll » 11 Jul 2017, 18:46

Ik weet het, het is een oud draadje maar toch een tip aan TS.
Ikzelf heb ook alleen mobiel internet hier boven op mijn berg en inderdaad het updaten van windows is een ramp.*)
Mijn advies; steek er een avond in en stap over op Linux.
Mint-xfce heb je zo onder de knie en is van huis uit erg compleet.

https://linuxmint.com/

*) sowieso is het een ramp dat windows alles gaat verwerken als je af wilt sluiten. Meestal wil ik dan maar een ding: naar mijn bed en heb ik geen zin om een half uur te wachten tot ik de stroom kan afzetten.
Troll
 
Berichten: 57
Geregistreerd: 23 Jun 2016, 00:27


Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast